1. Home
  2. Vesti
  3. Italija zabranjuje prodaju tradicionalnih SUS vozila 2035. godine!
Italija zabranjuje prodaju tradicionalnih SUS vozila 2035. godine!
3

Italija zabranjuje prodaju tradicionalnih SUS vozila 2035. godine!

467
3
Podelite sa prijateljima:

Italijanska vlada obelodanila je da namerava da nametne zabranu prodaje klasičnih termičkih motora odnosno vozila koja koriste iste već 2035. godine. 

Veliki preokret sa druge strane Jadranskog mora! Pre samo nekoliko meseci kada je Evropska komisija iznela predlog o zabrani prodaje SUS automobila na tlu EU Italija se žestoko usprotivila ovakvom potezu. Tada su tražili da se rok pomeri za nekoliko godina, te da se dozvole izuzeća za proizvođače sa malim obimom proizvodnje…

Sada stižu potpuno drugačije novosti. Tamošnja vlada saopštila je da od 2035. godine više neće biti moguće kupiti novi četvorotočkaš koji koristi dizel ili benzinske motore. To se odnosi na putničke automobile, komercijalna vozila moći će da se oslanjaju na ove pogonske sklopove sve do 2040. godine. Pored toga, Italijani nameravaju da zaista obezbede specijalan status za brendove koji proizvode mali broj vozila, poput Ferrarija, Lamborghinija, Paganija…

Italijanska vlada ističe da će u narednom periodu započeti programe za dalji razvoj infrastrukture za punjenje električnih modela, ali i za one koji koriste gorivne ćelije. Uz to, na Apeninskom poluostrvu nade polažu i u tzv. biogoriva, koja bi suštinski mogla da produže vek trajanja SUS motora ukoliko bi oni mogli da se oslone na takvo pogonsko gorivo.

AutoRepublika 

(467)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Idioti. Nekada velike i snažne zemlje postadoše banana države.

Iznogud Časni

Pusti ti to, čujem po bg snijeg, dijelovi grada bez struje, ulice blokirane, demonstracije u puno gradova, masovne tučnjave….a evo od tv pa do AR, ništa od toga nema na vijestima. Bravo majstori, muk, još muzičke emisije, pa kad se laže nek je još i bal.

moron

Evo, grad sinoć, u totalnom mraku i snežnom kolapsu …comment image