1. Home
  2. Vesti
  3. Mini će razviti podmarku John Cooper Works
Mini će razviti podmarku John Cooper Works
1

Mini će razviti podmarku John Cooper Works

210
1
Podelite sa prijateljima:

Kada se na modelima Minija nađe „privezak“ John Cooper Works (JCW), svima koji poznaju tradiciju ostrvskog proizvođača, je jasno da se radi o „najmalignijoj“ verziji marke. Sada su vozila iz male porodice s amblemom JWC dostupna u sledećim izvođenjima: hedžbek s troje vrata, kabriolet, Clubman karavan, kao i krosover Countryman. Jedini model izostavljen iz game moćnih Minija jeste onaj s petoro vrata.

Ali, uprava kompanije ima velike planove za razvoj u ovom mikro segmentu. Bernd Kerber kao rukovodilac marke Mini je razgovarao s novinarima britanske redakcije Auto Express, i tom prilikom je najavio da će John Cooper Works postati, ako ne zaseban brend, a ono barem snažan podbrend koji će rasti i napredovati pod kapom Minija. Prevedeno na, verovatno frekventniji, više prepoznatljiv jezik, JCW će Miniju biti ono što je M za marku BMW.

Osnova vrele game će biti nabrijane verzije „civilnog“ Minija, a do 2024. godine se očekuje lansiranje novih generacija modela koje će zadržati motor s unutrašnjim sagorevanjem.

Ali, u skladu s evolucijom matične marke, i JCW će započeti s oslanjanjem na električnu asistenciju, što će vremenom dovesti do toga da Mini postane proizvođač moćnih električnih automobila. Jedno od prvih vozila tog tipa u gami bi trebalo da bude brzi baterijski krosover.

Najinteresantnijom najavom šefa Minija, pomenutog Bernd Kerbera, se čini ona u kojoj on govori o tome da se u nekom daljem trenutku u budućnosti, svakako može očekivati originalni JCW, što bi otprilike bio onaj model koji svoje utemeljenje ne bi imao u donoru iz „civilne“ game marke Mini.

AutoRepublika

(210)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Na svaki Mini staviti JCW znak.

Da ne budu samo vlasnici BMW-a ti koji stavljaju M znak jer im tako lepše oko srca. I Audijevci sa S-line oznakama.
Mercedes zna se, AMG.
I na svaki Golf značka Gti. Ili GTD