1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota Tundra Capstone je novi premijum pikap kamionet
Toyota Tundra Capstone je novi premijum pikap kamionet
1

Toyota Tundra Capstone je novi premijum pikap kamionet

639
1
Podelite sa prijateljima:

Dok ostatak sveta uglavnom vidi pikap kamionete kao radnička i primitivna vozila, Amerikanci su odavno shvatili da mogu dobro da ih unovče ukoliko vam ponude opremu sa Lincolna ili Cadillaca, u takvom četvorotočkašu. Logika je ona da samo zato što vučete teret od pet ili deset tona iza sebe ne znači da ne želite da uživate u najmodernijoj tehnologiji i opremi.

Kamioneti su izuzetno profitabilna roba i jedan izvor kaže da Ford pravi čak 75% svog globalnog profita na modelu Serije F. Kako i ne bi kada su njegove najpopularnije konfiguracije preko 70 hiljada dolara, a one sa punom opremom prelaze brojku od šest cifara.


Toyota je spremna da se uključi u trku tako što je predstavila konfiguraciju Capstone svog modela Tundra. Treća generacija japanskog kamioneta je nedavno debitovala i u izložbeno-prodajne saloni stiže u skorije vreme, a Capstone će zameniti dosadašnju verziju nazvanu Edition 1794 kao najskupli kamionet iz zemlje izlazećeg Sunca.

Šta tačno ovaj model donosi? Zapravo ne znamo sve detalje pošto ih Toyota još uvek nije objavila, ali mnogi mediji kažu da će se Capstone razlikovati po mnogo implementiranog jeftinog materijala nalik hromu, 22-inčnim felnama i posebnim branikom, kao i maskom hladnjaka.

Enterijer bi trebalo da bude napucan opremom kao što je kvalitetna koža, poveći panoramski krov, 14-inčni monitor i naravno najmodernija elektronika koju kupac može da poželi. Tundra stiže i sa posebnom stepenicom za lakši ulazak u prikolicu i vazdušnim ogibljenjem za bolju udobnost.


Ispod haube se ponovo krije 3,4-litarski turbobenzinac koji u kombinaciji sa električnim motorom razvija 437 konjskih snaga i maksimalnih 790 Nm obrtnog momenta. Snaga se inače prenosi na sva četiri točka preko desetostepenog automatskog menjača, a Toyota ne preporučuje vlasnicima da vuku terete teže od 4,7 tona.

Priložene fotografije pokazuju pikap u beloj boji, ali će Capstone biti dostupan i u crvenoj, crnoj, sivoj i plavoj.
U vreme pisanja ove priče nije nam poznato koliko će Toyota tražiti za ovu modifikaciju Tundre. Spomenuti Edition 1794 košta 61 hiljadu dolara, pa mediji smatraju da će Capstone biti za oko desetak hiljada najmanjih zelenih novčanica skuplji.

Nažalost za Toyotu, američki mediji nisu baš najbolje primili ovaj kamionet za sada. Javnost je poprilično razočarana što smo na novu Tundru čekali čak petnaest godina, a na kraju dobili model koji u većini kategorija zaostaje za konkurencijom.

Dosta puta smo pisali da je kategorija velikih pikap kamioneta jedna od retkih u kojoj najveći svetski proizvođač igra minimalnu ulogu i uglavnom zaostaje po prodaji sedam prema jedan u poređenju sa Fordom, Chevroletom, Ramom i ostalim velikanima.

I pored toga što će Capstone privući po kojeg kupca sa dubokim džepom, izgleda da se trend neće značajno promeniti ni narednih godina.

AutoRepublika

(639)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Jadni Ameri kad su slepi kod očiju i nisu u stanu da prepoznaju šta je najbolja vrednost za njihov novac ..