1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera: BMW Serije 2 Gran Coupe (GALERIJA)
Premijera: BMW Serije 2 Gran Coupe (GALERIJA)
0

Premijera: BMW Serije 2 Gran Coupe (GALERIJA)

648
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka je i zvanično predstavila novu varijantu „dvojke“. 

Portfolio Serije 2 nastavlja da se uvećava, a sada je stiglo i Gran Coupe izdanje koje za direktnog rivala ima Mercedes CLA.  Kako samo ime kaže, Serija 2 Gran Coupe je veliki kupe sa četvoro vrata, kategorija koja uprkos tome što ima malo smisla sa aspekta praktičnosti, stiče sve veću popularnost na račun nešto atraktivnijeg izgleda.

Mada se anfas pomenutog vozila može i pohvaliti jer je lišen predimenzionirane rešetke, ostatak vozila ostavlja krajnje blag utisak. Jednostavno, ne može se pobeći od činjenice da ovaj automobil ne odiše onim sportskim duhom i atraktivnošću koji je (nekada) krasio sve modele sa značkom plavo-belog propelera.

U prilog tome da ovaj model i nije tradicionalni BMW govori i činjenica da Serija 2 Gran Coupe nema pogon na zadnje točkove, već na prednjoj osovini, ili opcionalno na sve točkove.

Elem, ovaj veliki kupe ima ukupnu dužinu od 4.526 mm, širok je 1.800 mm, visok svega 1.420 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.760 mm. Zapremina prtljažnika iznosi 430 litara.

Kada je reč o unutrašnjosti, nema velikih iznenađenja, sve je to u skladu sa onim na šta nas je BMW navikao u prethodnih nekoliko godina.

BMW Serija 2 Gran Coupe u Evropi dolaziće isprva sa paletom od tri agregata. Ulazni model je BMW 218i koji koristi turbo trocilindarski motor sa 140 „konja“, dok je sledeća pogonska jedinica dizelaš BMW 220d koji isporučuje 190 konjskih snaga. Vrh ponude je M235i Xdrive sa 306 grla ispod haube. Ovaj model je u stanju da ubrza do 100 km/h za 4,9 sekundi, odnosno 4,8 sekundi ako se kupi i opcionalni M Performance package, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 250 km/h.

Benzinski trocilindraš snagu na točkove prenosi putem šestostepenog manuelnog menjača, a opcionalno je moguće uz ovaj motor uzeti i sedmostepeni automatik. Snažnije pogonske jedinice koriste osmostepeni automatski menjač.

Puna premijera BMW Serija 2 Gran Coupe zakazana je za Salon automobila u Los Anđelesu. Prvi primerci u Evropi biće isporučeni u martu naredne godine, a BMW najavljuje da će u matičnoj Nemačkoj ovaj automobil imati početnu cenu od 31.950 evra.

AutoRepublika 

(648)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments