1. Home
  2. Vesti
  3. Ford primoran da zameni baterije na 27.000 hibrida
Ford primoran da zameni baterije na 27.000 hibrida
3

Ford primoran da zameni baterije na 27.000 hibrida

172
3
Podelite sa prijateljima:

Američka marka je ustanovila u čemu je problem sa više od 27.000 opozvanih primeraka plug-in hibridnog izdanja modela Kuga. 

Dakle, Ford je identifikovao šta izaziva problem, i radi se o kontaminaciji baterijskih ćelija, što upućuje da je u pitanju daleko ozbiljniji nedostatak nego što se verovalo na početku. Rešavanje ovakve nedaće nije jednostavno i zahtevaće promenu čitave baterije, pa će sve hibridne Kuge ostati bez svoje sadašnje baterija i dobiti novu.

Američki proizvođač navodi da će se sa popravkama početi u decembru, i da bi svi primerci pogođeni opozivom trebalo da budu popravljeni i spremni za upotrebu do kraja marta naredne godine. „Plavi oval“ će organizovati da njihovi zaposleni pokupe automobil i vrate ga kod vlasnika nakon što je izvršena zamena baterija.

Redosled po kom će se menjati baterije zasnovan je na tome ko je pre kupio vozilo. Dok je automobil na popravci, koja bi prema navodima Forda trebalo da traje duže od jednog radnog dana, američka marka ponudiće vlasnicima zamensko vozilo koje mogu koristiti dok se na njihovom ljubimcu ne promene baterije.

Podsetimo, Ford je opozvao sve do sada napravljene primerke plug-in hibridnog izdanja modela Kuga nakon saznanja da prilikom punjenja baterija može doći do požara. Vlasnicima je preporučeno da nikako ne pune svoja vozila priključivanjem na utičnicu dok se problem ne reši. Kao što vidimo, rešenje je zamena baterija.

Ford je shvatio o čemu se radi i opozvao model tek nakon što je dobio informacija o četiri požara kod Kuge. Loš početak karijere za hibridno izdanje ovog SUV-a.

AutoRepublika 

(172)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Zar ova vijest nije bila neki dan na sajtu????? Ono Samsung nema pojma, njanjanjanja.
Zapalite ih, strah me za Periku, čujem da vozi jednu , „more bit bidne“ pa se zapali i on , a onda ćemo pričati o fanatiku koji se zapucao plamtecim vozilom. Iz Forda će javiti da nas rahmetlija nije vozio nikakav Ford i da mu oni nisu dali auto na test..pljuc,pljuc, drz se ti dizela drug Fadil, ako ti je život mio. Lepi dildo, lepo gori.

BojanNeki

Posle ovoga će paziti šta ugrađuju a njihovi kupci šta kupuju.

Miki

Po nekim analizama Ford kuca na vrata bankrota.