1. Home
  2. Vesti
  3. Najprodavaniji hibridi u Evropi u septembru
Najprodavaniji hibridi u Evropi u septembru
2

Najprodavaniji hibridi u Evropi u septembru

339
2
Podelite sa prijateljima:

Prodaja elektrifikovanih modela je u velikom porastu na Starom kontinentu. 

Pre nekoliko dana na stranicama AutoRepublike imali ste uvid u najprodavanije automobile u Evropi, ali ste mogli videti listu najpopularnijih električnih modela u devetom mesecu tekuće godine.

Kada je reč o hibridima, glavnu reč u Evropi vodi naravno Toyota. Na listi na kojoj su objedinjeni podaci za klasične i blage hibride, japanska marka je ubedljiva sa čak četiri modela među deset najprodavanijih. Na čelu je Toyota Corolla, koja je u septembru ubeležila 15.093 prodata hibridna primerka. Sledi je Ford Puma sa 12.251 isporučenom jedinicom. Dok je na trećem mestu Toyota C-HR koja je indeksirala 11.991 novu registraciju.

Četvrta pozicija pripada još jednom Toyotinom modelu – Yarisu. Japanski mališan brojao je do 10.588 prodatih automobila, a kao petoplasirani navodi se Fiat 500 sa 9.670 dostavljenih vozila.

Najprodavaniji hibridni automobili u Evropi tokom septembra:

Ranking Model Prodaja u septembru 2020. godine
1. Toyota Corolla 15.093
2. Ford Puma 12.251
3. Toyota C-HR 11.991
4. Toyota Yaris 10.588
5. FIAT 500 9.670
6. Toyota RAV4 7.942
7. FIAT Panda 6.948
8. Suzuki Swift 6.947
9. Suzuki Ignis 5.904
10. KIA Niro 4.845

Kada je reč o plug-in hibridima, ovde je situacija nešto drugačija. Posebno se ističu premijum modeli, koji dominiraju listom najprodavanijih priključnih hibrida u Evropi. Najpopularniji plug-in hibrid tokom septembra bila je Mercedesova A klasa sa 4.782 isporučena primerka. Na drugoj poziciji je Volvo XC40 (4.036), dok je trećeplasirani Audi Q5 (2.998).

Na četvrtom mestu našlo se plug-in hibridno izdanje Volkswagenovog Passata sa 2.421 prodatom jedinicom, dok je petoplasirani u septembru bio Mitsubishi Outlander PHEV koji je stigao do 2.395 novih vlasnika.

Najprodavaniji plug-in hibridi u Evropi tokom septembra:

AutoRepublika 

(339)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Svašta čovek može da nauči na sajtu Toyote. Ja se nekada prosto zbunim od tolike ponude znanja: „Toyota hibridi predvode po pitanju stručnosti, odlika, raspona modela i pouzdanosti i voze se u potpuno električnom načinu rada više od 50% vremena. „… dok samopunjivi hibridni sistem može da obnovi više energije. To vam omogućava da uživate provodeći u gradskim uslovima i do 80% vremena vozeći u EV režimu, koristeći samo električnu energiju sa nultom emisijom štetnih gasova.“ Mogu li „urednici“ sajta Toyote da se odluče da li je „više od 50%“ ili „do 80%“ ? Pa da jedno obrišu … Ili,… Pročitaj više »

don

perpetum mobile