1. Home
  2. Vesti
  3. Aston Martin Vantage – goodbye V12
Aston Martin Vantage – goodbye V12
0

Aston Martin Vantage – goodbye V12

166
0
Podelite sa prijateljima:

Britanska marka predstavila je još jednu moćnu mašinu – poslednji Vantage sa V12 agregatom. 

Poslednji, ali ujedno i najsnažniji Vantage u istoriji. Njegov 5,2-litarski V12 motor isporučuje kolosalnih 690 ks i 753 Nm. U Astonu su želeli fantastične performanse, a da bi se do njih i došlo, pored moćne pogonske jedinice moralo se poraditi i na dijeti. Tako je uz niz mera „štednje“ po pitanju mase ovaj model došao do samo 1.795 kg!

Primenio je Aston stare trikove, poput ultralakog akumulatora, zatim novog izduvnog sistema, a tu je i niz delova od karbona, kao što su hauba i branici. Naravno, inženjeri ostrvskog brenda dali su sve od sebe i po pitanju aerodinamike, sve naravno u cilju boljih performansi.

Kad smo već kod njih, Aston Martin Vantage V12 u stanju je iz mirovanja ubrza do 100 km/h za samo 3,5 s, a ukoliko se stopalo dovoljno dugo zadrži na papučici gasa, ovaj automobil dostići će maksimalnu brzinu od 322 km/h.

Britanci su ostali verni tradiciji sa pogonom na zadnjim točkovima, a transmisija je automatska sa osam stepeni prenosa, poreklom iz kompanije ZF. Aston Martin je potvrdio da će Vantage V12 biti ograničen na proizvodnju od svega 333 primerka. Sve jedinice su uveliko rasprodate, a prva vozila će do novih vlasnika stići u drugom kvartalu tekuće godine.

AutoRepublika 

(166)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments