1. Home
  2. Prezentacije
  3. Renault prikazao koncept Megane eVision (GALERIJA)
Renault prikazao koncept Megane eVision (GALERIJA)
0

Renault prikazao koncept Megane eVision (GALERIJA)

247
0
Podelite sa prijateljima:

Renault je predstavio novi konceptualni model koji najavljuje početak drugog talasa elektrifikacije kod francuskog proizvođača. 

Iako se verovalo da ćemo videti neki od konceptualnih SUV modela, Renault je rešio da nas upozna sa jednim električnim hečom, mada je pitanje koliko se ovaj model može svrstati u tu kategoriju.

Megane eVision, kada stigne u serijskoj varijanti, biće prvi Renault postavljen na modularnu CMF-EV platformu, namenjenu isključivo električnim vozilima. Ovu arhitekturu smo već upoznali, jer je debitovala sa Nissanovim modelom Ariya.

Predstavnici francuske marke kažu da će Megane eVision promeniti čitav segment kada je reč o kompaktnim hečbek automobilima. Proizvodnja serijske varijante bi trebalo da počne krajem sledeće godine.

Kada je reč o izgledu vozila, može se reći da ovo konceptualno izdanje previše izgleda kao neki krosover. Megane eVision je dugačak 4.210 mm, širok 1.800 mm, visok 1.505 mm, sa međuosovinskim rastojanjem od 2.700 mm. Sa ovakvim dimenzijama, jasno je ko će biti glavni rival za budući Renaultov električni hečbek – VW ID.3.

Megane eVision koristi bateriju od 60 kWh, i može koristiti brze punjače do 130 kW. No, Renault nije saopštio kolika je autonomija ovog konceptualnog modela. Ono što jeste rečeno, to je da će serijska varijanta imati u ponudi više konfiguracija sa baterijama i motorima.

Konceptualno izdanje pogoni jedan elektromotor koji isporučuje 217 ks i 300 Nm, snaga se prenosi na prednje točkove, a ubrzanje iz stanja mirovanja do 100 km/h završava se za manje od 8 s.

„Iskoristićemo u potpunosti EV platformu kako bismo preoblikovali klasični hečbek, na jedan emotivan način“, rekao je na predstavljanju šef Renaulta – Luka de Meo. „Sa najtanjom baterijom na tržištu, prostranošću heča C segmenta, Megane eVision je majstorski spakovan automobil“, kazao je De Meo.

Prema rečima izvršnog direktora francuske marke, serijska verzija je 95% spremna. Tačan datum kada će Megane eVision stići na tržište nije saopšten, ali je potvrđeno da će to biti krajem iduće godine.

AutoRepublika 

(247)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments