1. Home
  2. Prezentacije
  3. Da li ste znali da Hilux i Fortuner poseduju MPV blizanca?
Da li ste znali da Hilux i Fortuner poseduju MPV blizanca?
0

Da li ste znali da Hilux i Fortuner poseduju MPV blizanca?

258
0
Podelite sa prijateljima:

Terenci Toyota Fortuner kao i njen pikap „burazer“ Hilux, kao što znamo poseduju još jednog rođaka. Da je rođeni brat, baš i nije, ali jeste od rođene tetke. Naime, u pitanju je model Toyota Kijang Innova, monovolumen dužine 4.735 milimetara. Japanski proizvođač ga je osmislio sa namerom da ga ponudi manje imućnoj populaciji Azije.

Potenciramo familijarne veze s pomenuta dva člana porodice Toyote, pre svega zbog deobe iste genetske strukture, pri čemu mislimo na arhitekturu vozila koja je utemeljena na konceptu „školjka na šasiji“. Dakle, triling koristi kontinuiranu zadnju osovinu, ali je zato pogonska osovina MPV predstavnika, samo ona iza vozača.

Kako su Fortuner i Hilux pre nekoliko meseci osveženi (poigrajte se opcijom pretrage i saznajte šta smo pisali o njima), ovom prilikom je došao red da se i Innova dotera i privede vremenu u kom nastupa pred kupcima. Restilizovani MPV model je doživeo premijeru u jednoj od najživopisnijih zemalja na svetu, u Tajlandu, koji nas je inspirisao da napišemo dva intrigantna članka.

Obim izvršenih modifikacija u ovom setu promena koje su nazvane „zatezanjem bora“, bio je relativno skroman, posebno u poređenju s pomenutim pikapom i terencem. Na spoljašnosti, vidljiva je promena kroz nove branike i rešetku hladnjaka.

Kućišta prednjih svetlosnih grupacija su identična kao ranije, ali je „punjenje“ sada u LED tehnologiji, za razliku od nekadašnjih halogenih, kako to kažu braća sa zapada, žaruljica. Enterijer je ostao još sličniji onom pre ažuriranja. Samo verzije s vrha ponude su dobile unapređen multimedijalni uređaj s ekranom dijagonale osam inča, dok je i ambijentalno osvetljenje sada bogatije.

U ovom setu promena, na tržište će biti uvedena i top verzija nazvana Venturer. Odlikuje je instalirana plastika celom dužinom i širinom karoserije, crni detalji i naplaci od 17 cola, umesto bazičnih šesnaestica. U putničkoj kabini je primenjen plemenit materijal, širim masama poznat kao „koža“, a tu je i devetoinčni ekran info-zabavnog sistema. Povrh svega, minivan poseduje i bočne vazdušne jastuke, ali i zaštitne zavese. Koji je to iskorak, postaje jasno kada se zna da sve ostale verzije nude samo prednje vazdušne jastuke, uz dodatni za zaštitu kolena vozača.

Nije bilo promena koje bi zahtevale priču o mehaničkim rešenjima. Toyota Kijang Innova se u Indoneziji nudi s dvolitarskim atmosferskim benzincem koji „gruva“ sa 139 konjskih snaga, a tu je turbodizel sa 10 grla i 400 „kubika“ više. Obe verzije mogu korisiti petostepeni ručni ili šestostepeni automatski menjač.

Na drugim tržištima, Innova se može dobiti i s jačim motorima. Tu je 2,7-litarski atmosferac sa 164 konjske snage, kao i 2,8-litarski dizel potpomognut turbo punjačem. Ta varijanta nudi 177 konjskih snaga.

U pomenutoj Indoneziiji, osveženi minivan se već prodaje a početna cena je na nivou od 23 hiljada američkih dolara. Najprestižnija varijanta, Toyota Kijang Innova Venturer košta svih 30 hiljada najmanjih zelenih novčanica.

AutoRepublika

(258)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments