1. Home
  2. Prezentacije
  3. Debitovala nova Honda CR-V
Debitovala nova Honda CR-V
10

Debitovala nova Honda CR-V

924
10
Podelite sa prijateljima:

Kada jedan od najprodavanijih SUV-ova u Severnoj Americi dobije novu iteracijiu, narod to primećuje. Honda CR-V možda nije tako glamurozna kao novi sportski automobil ili superautomobil vrele krvi, ali zvanično ulazi u svoju šestu generaciju. Robusna spoljašnja nadogradnja skriva prefinjenu unutrašnjost, pri čemu ispod lima hibridni pogon ima vodeću ulogu.

Novo lice CR-V-a verovatno nije veliko iznenađenje. Prve slike su objavljene još u maju kada su slike kineskog Ministarstva industrije i informacionih tehnologija objavljene na mreži. Novi model je dobio veću mrežastu rešetku hladnjaka koja dodaje koju deli sa pikapom Ridgeline. Tanji farovi dodatno naglašavaju veličinu rešetke, a vrhunski hibridni modeli Sport i Sport Touring takođe dobijaju agresivnije prednje i zadnje maske.

Honda nije jednostavno nadogradila panele karoserije za bolji izgled. Novi CR-V je skoro 70 mm duži i skoro 13 mm širi od svog prethodnika. Vozi se na međuosovinskom rastojanju koje je 40 mm duže, i iako to ne zvuči mnogo, promene čine šestu generaciju CR-V-a najvećom od svih. Putnici na zadnjim sedištima uživaju u više prostora za noge, a pozadi je 736 litara tovarnog prostora. Sa preklopljenim naslonima zadnjih sedišta, prostor se povećava na 2.166 litara.

Govoreći o unutrašnjosti, Honda je već objavljivala tizere ​​tako da tu neće biti iznenađenja. Pozajmljen u velikoj meri od Civica, CR-V ima isti elegantan izgled sa standardnim ekranom osetljivim na dodir od 7 inča smeštenim u sredini instrument table. Digitalna instrument tabla od 7 inča pozdravlja vozača, a na modelima sa većom opremom, ekran multimedije raste na 9 inča. Presvlake od sive i crne tkanine su standardno izdanje, a dostupna je i koža. Honda kaže da centralna konzola CR-V nudi najviše prostora za skladištenje od svih vozila u svojoj klasi.

Tehnološki gledano, Apple CarPlay i Android Auto su standardni, kao i Honda Sensing paket sistema za pomoć vozaču i bezbednosti. To uključuje novu širokougaonu kameru sa vidnim poljem od 90 stepeni i radarski sistem koji može da vidi 120 stepeni. Praćenje mrtvog ugla je standardno, a dostupna je i Honda pomoć pri zastoju u saobraćaju sa kočenjem pri maloj brzini i prepoznavanjem znakova. Kada se spuštate sa utabanih staza, Hondin sistem AWD u realnom vremenu se ažurira i nudi nekoliko režima vožnje u zavisnosti od uslova. Po prvi put u CR-V, dostupna je kontrola spuštanja nizbrdicom.

Prilikom lansiranja, Honda CR-V će biti ponuđena u četiri nivoa opreme. Počinje sa EX, a zatim sa EX-L i oba imaju poznati 1,5-litarski četvorocilindrični motor sa turbo punjenjem od 193 konjskih snaga (142 kW). Sport i Sport Touring zaokružuju ponudu opreme kod „crva“, a svaki ima ažurirani hibridni pogon sa dvolitarskim četvorocilindričnim motorom. Promenjeno podešavanje zapravo daje malo manje konjskih snaga u poređenju sa prethodnim modelom – 207 naspram 215 – ali obrtni moment je povećan na 335 Nm.

Honda će kasnije objaviti cene za novi CR-V. S obzirom na činjanicu da je ovo model za tržište preko Atlantika, nećemo pisati o cenama aktuelnog modela. A što se našeg tržišta tiče, proverite sajt uvoznika, ili prođite kroz komentare na naše tekstove. 😊

AutoRepublika

(924)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mustang

biće oko 40 000 €

BB

Dobar, ovako na prvu.
Mada ne vidm da je to Honda, neka kombinacija Hyundai (čak ima H na maski 🤣), Volvo XC90 i Škodiak…
Nema ništa moderno na sebi, kao da je dizajniran prije 10 godina, vjerovatno se zato meni sviđa 😜😂

Izmenjeno 1 godina pre od strane BB
J4ZZ3R

Ti to provociraš Honda horde poređenjem sa korejskim brendom koji ima logo u kome se dva čoveka drže jedam drugom za piše? 🙂

Živiš opasan život BB 🙂

BB

A, da vidim reakcije Hondaša na dizajn 😉

Bungi

E, ovo je auto!

TheStig

Bezličan dizajn totalno.

Laki

Dizajneri su tražili „inspiracije“ od konkurencije što u prošlosti nije bio slučaj!Hondu si ranije prepoznao na prvu a sada ??

moron

Gore nedostaje slika rezervnog točka – sa crvenog, koji je sa 1,5T ( što se u dva kadra jasno vidi na video prezentaciji sa koje potiču fotografije ). A što, na žalost, znači da mi u Evropi rezervni točak nećemo videti, jer Honda i dalje kao da ne zna kako to da reši, mada ima dostupan gepek kao pećinu. „Majku mu“, Toyota to „može“ i kod PHEV verzije RAV-a, a ovi ni kod obične HEV varijante. Mogu da prihvatim da je to u kombinaciji sa baterijama „tehnički zahtevno“ kada su u pitanju mali prtljažnici kao npr. hibridni Jazz, ali, prtljažnik… Pročitaj više »

Rikošet

Problem aktuelnog Hondinog dizajna je što su protekle decenije bili 20 godina ispred svog vremena… Koliko su se Hyundai/Kia radikalizovali po ovom pitanju toliko se Honda smirila… Trenutno najoriginalniji Hondin model mi je Honda-e… Ono što je dobro za ovakvog CR-V je što će dugo da stari, nema trendovskih linija niti nekog specifičnog modernizma, klasika pa ko voli neka izvoli… Filozofija enterijera mi je ok, jednostavnost i funkcionalnost bez dominantnih ekrančina… Ono što je baš nekako „jeftino“ je činjenica da ovaj crveni, osnovni model, ima volan bez kožne obloge, koja u proizvodnji ne košta ni 10 Eura. To je baš… Pročitaj više »

Matija

Dopada! Dizajn je jednostavan i elegantan, proporcije perfektne. Enterijer takodje, jedino bih zeleo da onaj „smartfon“ u sredini bude integrisan u kokpit a ne samo „zalepljen“ na njega. Motor od 1,5 litara sa oko 200 KS ima dovoljno snage ali ta snaga je dobijena „cedjenjem“ motora do maksimuma, sto sigurno ima posledice po njegovu trajnost i potrosnju pri vecim brzinama. Dva litra sa isto toliko konja ali sa jos vecim obrtnim momentom bilo bi optimalno resenje.