1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda objavila skice modela Enyaq
Škoda objavila skice modela Enyaq
0

Škoda objavila skice modela Enyaq

167
0
Podelite sa prijateljima:

Češka marka nastavlja sa promotivnim aktivnostima pred premijeru svog električnog SUV modela. 

Enyaq je automobil od kojeg u Škodi imaju velika očekivanja. Ovo će ujedno biti prvo vozilo te marke koje će biti postavljeno na MEB platformu VW grupacije, namenjenu isključivo električnim četvorotočkašima.

MEB arhitektura omogućava kratke zadnje i prednje prepuste, što dalje uvećava prostor u kabini, s tim da su gabariti vozila značajno manji nego što bi se to očekivalo, ukoliko se sagleda samo ponuda prostora u enterijeru. Škoda je već potvrdila da će Enyaq iV, kako mu glasi pun naziv, biti slične veličine kao Octavia, dok će putnici u vozilu imati mesta kao kod Kodiaqa.

Inženjeri i dizajneri proizvođača iz Mlade Boleslav posebno su vodili računa o aerodinamičnosti vozila, te tako se Enyaq može pohvaliti koeficijentom otpora vazduha od svega 0,27 cd, što je izvanredan rezultat.

Kada je reč o enterijeru ovog SUV-a, digitalizacija je ključna reč. Ispred vozača će biti digitalna instrumentalna tabla, dok će povrh toga biti i HUD (head-up display). Na vrhu centralne konzole nalazi se ekran za kontrolu informativno-zabavnog sistema čija će dijagonala iznositi 13 inča. Škoda je do sada potvrdila i da će prtljažnik imati zapreminu od 585 litara.

Precizne informacije u vezi sa snagom elektromotora i baterijama se za sada drže u tajnosti, jer češki brend mora sačuvati nešto i za finalnu premijeru. Ono što jeste poznato, to je da će u ponudi biti i baterija kapaciteta 125 kWh koja će omogućiti autonomiju od 500 km.

Škoda planira da se Enyaq nađe u prodaji naredne godine, što znači da bi debi trebalo da bude uskoro. Enyaq će odigrati ključnu ulogu u daljem razvoju game elektrifikovanih modela iz Mlade Boleslav.

AutoRepublika 

(167)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments