1. Home
  2. Vesti
  3. Audi tiho i polako povlači iz ponude V8 TDI
Audi tiho i polako povlači iz ponude V8 TDI
0

Audi tiho i polako povlači iz ponude V8 TDI

584
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je već rešio da izbaci iz svoje game mamutski V8 dizel motor, a njegove korake sledi i Audi. 

Auto motor und sport piše da je Audi „tiho“ već izbacio A8 V8 TDI sa nekoliko evropskih tržišta. Moćni 4,0-litarski dizel blok sa osam cilindara u „V“ rasporedu nudi 435 ks. Prava mera za perjanicu Audija, ili je bar tako bilo do sada. Nova pravila u vezi sa emisijom štetnih gasova nisu prijateljski nastrojena prema potentnim dizel motorima, stoga će Audi krenuti stopama Porschea i Bentleyja koji su se takođe odrekli ovog agregata.

Očekuje se da Audi u narednom periodu i zvanično saopšti da će poslati V8 TDI u penziju, a veruje se da će na njegovo mesto stupiti brojne varijante plug-in hibridnog pogonskog sklopa.

Činjenica je da VW grupa ne može dalje da unapređuje ovu pogonsku jedinicu, odnosno može, ali nije u stanju da smanji emisiju štetnih gasova. Stoga će V8 TDI sigurno nestati iz ponude kompletne grupacije. Podsetimo, ovaj motor je „uvalio“ i Porsche u probleme u vezi sa emisijom štetnih gasova, pa ga je ova marka brže-bolje eliminisala iz svog portfolija.

Za Audi je situacija malo teža u vezi sa eliminacijom V8 dizel bloka, jer ga upotrebljava nekoliko poprilično popularnih modela ove marke. Ostaje da se vidi koliko dugo će trajati ovaj proces napuštanja pomenutog agregata.

AutoRepublika 

(584)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments