1. Home
  2. Vesti
  3. „Audi R8 će zauvek biti dostupan samo sa V10 motorom“
„Audi R8 će zauvek biti dostupan samo sa V10 motorom“
1

„Audi R8 će zauvek biti dostupan samo sa V10 motorom“

512
1
Podelite sa prijateljima:

Ovako je pres služba Audija odgovorila je na pitanje digitalnog medija CarThrottle da li će biti modela R8 sa V6 motorom. 

Dugo se govorilo o tome da bi nemačka marka mogla proširiti paletu agregata kod svog superautomobila. Verovalo se da će V6 agregat biti uvršten u ponudu kako bi se spustila cena samog automobila i popunila praznina iznad modela TT. Ipak do toga nije, a kako naode u Audiju neće nikada ni doći.

„R8 će dokle god je u ponudi biti dostupan samo sa V10 motorom, nemamo nameru da tu bilo šta menjamo“, saopštio je Audi.

Mada je neizvesno da li će biti naredne generacije modela R8, nemački brend nedavno je predstavio restilizovanu varijantu aktuelne iteracije. Kozmetičke promene odigrale su se mahom na vizuelnom planu, uz povećanje snage motora. Potentni 5,2-litarski atmosferac sada u standardnoj varijanti modela R8 proizvodi 570 konjskih snaga, što je za 30 jedinica više nego što je to bio slučaj sa verzijom pre restilizacije.

Ono o čemu Audi ipak razmišlja jeste ponovno uvođenje varijante sa pogonom na samo zadnje točkove. Prethodna ovakva verzija bila je izrađena u svega 999 primeraka i svi su u rekordnom roku rasprodati, stoga Nemci vagaju o još jednoj ovakvoj seriji, ovaj put restilizovanog R8.

 

(512)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Žilijen

Nadam se da su resili problem sa pucanjem prednjeg dela šasije