1. Home
  2. Vesti
  3. Hibridni Ford Bronco sa oko 500 „konja“?
Hibridni Ford Bronco sa oko 500 „konja“?
0

Hibridni Ford Bronco sa oko 500 „konja“?

161
0
Podelite sa prijateljima:

Ford Bronco je na krovu sveta iako će morati proći još najmanje šest meseci pre nego što ijedan primerak napusti fabriku. Ako verujemo američkom proizvođaču vozila, popularnog terenca je već naručilo preko 230.000 osoba, pa ako se po jutru dan poznaje Bronco će imati veoma uspešnu (ponovnu) karijeru.

Kada je reč o mehanici, Ford nudi dva turbobenzinca zapremine 2,3 i 2,7 litara, ali je nekadašnji prvi čovek kompanije Džim Heket još prošle godine potvrdio razvoj i hibridnog izdanja. Tada nije bilo poznato da li će takav model ciljati na dodatni električni agregat kao pomagalo benzincu radi veće ukupne snage, ili pak proizvođač ipak želi da snizi cifre koje pokazuju potrošnju goriva, i eventualno shodno tome ponudi alternativu onima koji žele terenca s ekonomičnošću manjih limuzina.

Kako prenosi sajt TFL Car, Bronco hibrid će kombinovati 3,0-litarski turbo agregat sa električnim motorom, a Ford već pruža sličnu konfiguraju u nekoliko modela. To se pre svega odnosi na terenac Explorer i njegovo luksuzno izdanje Lincoln Aviator, ali i u ranijim premijum limuzinama MKZ i Continental. O mnogima od pobrojanih modela ste mogli i možete da čitate na našim stranicama.

Zavisno o kom modelu pričamo, snaga iznosi 350, 400 pa sve do 494 konjske snage, pa nema sumnje da će se Ford odlučiti za ovu najmoćniju da bi parirao novom V8 izdanju glavnog konkurenta Jeepa Wranglera. Velikan Fiat-Chrysler korporacije je već potvrđen sa 6,4-litarskim benzincem s 485 „grla“ pa bi hibridno izdanje Bronca bio idealan odgovor.

U svakom slučaju, novitet se očekuje krajem 2022. godine kao model za godinu 2023., a pretpostavljamo da ni Jeep neće sedeti skrštenih ruku. Naime, već se spominje čuveni Hellcat motor od preko 700 „grla“ ispod haube Wranglera…

AutoRepublika

(161)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments