1. Home
  2. Vesti
  3. Počela proizvodnja Aston Martina DBX
Počela proizvodnja Aston Martina DBX
0

Počela proizvodnja Aston Martina DBX

149
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi SUV britanske marke i zvanično je u ušao u proizvodnju. 

Prvi primerak DBX-a sišao je juče sa proizvodnih linija u fabrici u Velsu nakon petogodišnjeg razvoja. Dobro ste pročitali, Aston Martin je na stvaranju svog prvog SUV modela radio tačno pet godina, jer su sa razvojem počeli još 2015. godine, te je jasno da su očekivanja na veoma visokom nivou kada se radi o DBX-u.

Rukovodstvo britanskog brenda uvereno je da će DBX biti od presudnog značaja za tog proizvođača, a prema njihovim prognozama u narednih nekoliko godina svaki drugi prodati Aston Martin biće upravo ovaj SUV.

Ipak, čini se da početak nije krenuo tako dobro koliko bi Britanci želeli. Prema zvaničnim podacima Aston Martina, do sada je primljeno oko 2.000 narudžbina za DBX, što će biti dovoljno daodrži ovogodišnju proizvodnju, jer je kapacitet fabrike 4.000 vozila za 12 meseci.

Ali šta će biti posle toga ostaje misterija, jer se još iščekuju pravi efekti aktuelne krize koja je nastala sa pandemijom korona virusa. Problemi u vezi sa trenutnom krizom, ali i proširivanjem portfolija, restruktuiranjem posla sačekaće novog šefa Aston Martina. Kormilo britanske marke preuzima 1. avgusta Tobijas Moers, nekadašnji šef Mercedesovog AMG odeljenja.

AutoRepublika 

(149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments