1. Home
  2. Vesti
  3. Stiže nova Škoda i zvaće se Slavia
Stiže nova Škoda i zvaće se Slavia
3

Stiže nova Škoda i zvaće se Slavia

16.67K
3
Podelite sa prijateljima:

Škoda je još u martu najavila premijerno prikazivanje novog konceptnog vozila za čiji razvoj i proizvodnju su bili zaduženi polaznici kompanijske akademije smeštene u Mladoj Boleslavi. U pitanju je roudster (spajder) s mogućnošću prevoza do dve osobe. Tom prilikom je rečeno i da će unikat biti utemeljen na arhitekturi serijskog hedžbeka Škoda Scala.

Iako je premijera bila izvorno zakazana za prošli mesec, iz poznatih „korona razloga“, svečani događaj je morao biti odložen za neki kasniji datum. U međuvremenu, svoj komad medijskog prostora, Škoda je obezbedila „puštanjem u etar“ informacije o naziv izložbenog automobila. Naime, spajder će se zvati Škoda Slavia.

Sam naziv nije bio pitanje slučajnog, proizvoljnog izbora. Naime, povodom 125. godišnjice kompanije, konceptu je dodeljen identičan naziv koji je nekada ponela marka pod kojom su nastupali firmini bicikli, a za koju su ime odabrali osnivači društva Vaclav Laurin i Vaclav Clement.

Više od trideset učenika institucije nazvane Škoda Akademija, je bilo angažovano na razvoju Slavije, dok je njihov rad nadzirao šef dizajna češke marke Oliver Stefani. Na kraju još da kažemo da će konačno, premijera modela Škoda Slavia biti organizovana za tri nedelje, uz možda i nepotreban dodatak da serijsku verziju ne treba očekivati.

AutoRepublika

(16670)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Sviđa mi se.
Još da nije „pogrešan“ pogon bio bi pravi roudster.
Da pozajme od Poršea (od Cayman-a) malo tehnikalija, da zabibere čorbu starijoj braći iz kuće.
A može i ona jeftinija varijanta, kao Toyota MR2, motor pozadi poprečno.

Vuk

A zašto kad nikad neće otići u proizvodnju?

Izmenjeno 3 godine pre od strane Vuk
Tomo

Spreda podseća na BMW-A.