1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan uglancava za premijeru novi Qashqai
Nissan uglancava za premijeru novi Qashqai
0

Nissan uglancava za premijeru novi Qashqai

2.04K
0
Podelite sa prijateljima:

Uprkos još uvek aktuelnim neizvesnostim skopčanim s izlaskom Velike Britanije iz Evropske unije, Nissan je uložio značajnu sumu novca kako bi englesku fabriku izgrađenu u Sanderlendu, upodobio za proizvodnju treće generacije izuzetno popularnog kompaktnog krosovera treće generacije. Dakle, novi Qashqai će uskoro na trake za montažu.

Na taj način se nastavlja kontinuirani proces obnove game Nissanovih krosovera. Nakon modela Juke, kog smo premijerno ugledali krajem 2019. godiine, Japanci nam sada spremaju nove generacije Qashqaija, ali i X-Traila. Njihovi debiji su zakazani za kasniji deo ovog leta Gospodnjeg.

Proizvođač koji je novinske stupce tokom prethodne godine uglavnom popunjavao izveštajima o konfliktu s bivšim predsednikom Karlosom Gonom, sada obaveštava javnost da je nedavno, svoju englesku fabriku oplemenio dodatnim postrojenjima čiji će osnovni zadatak biti sklapanje kompaktnog modela, izdignutog od tla.

Nissan je izdvojio iznos od 100 miliona britanskih funti, kako bi premijera novog i harizmatičnog krosovera Juke bila moguća. U narednom koraku, s ciljem istog epiloga i u vezi prezentacije treće iteracije Qashqaija, dodatnih 400 miliona ostrvskih banknota će biti upumpano unutar zidova sunderlendskih pogona.

Za novu presu, čija je masa pobedila cifru od čak 2.000 tona (pazite, tona – ne kilograma), „iskeširano“ je već 52 miliona funti. Postavljanje, odnosno montaža prese je trajala skoro godinu i po dana. Povodom puštanja u rad predmetnog skupocenog postrojenja, organizovana je mala inauguralna ceremonija koja je ujedno poslužila i kao rođendanska žurka za desetu godišnjicu malenog krosovera koji nikoga ne ostavlja indiferentnim. Misli se na Juke, jašta.

Nissan je svestan da su uloženi novci za obnovu kompakta s povišenom pozicijom sedenja iz C segmenta preozbiljni po kvantitetu, ali su isto tako u pravu kada veruju da evropski bestseler, to jest pionir kategorije kompaktnih krosovera, nipošto ne treba potcenjivati. Očekivanja od Qashqiaja su ogromna.

Novitet bi trebalo da promoviše više uglovitih formi, barem na osnovu onog što smo videli na konceptnom automobilu IMQ, koji je prikazan na poslednje održanom Salonu automobila u Ženevi (naslovna i fotografija iznad). Na žalost, zahvaljujući strahu od korona virusa, to je bio onaj upriličen prošlog proleća, a ne ovog.

Za očekivati je i da instrumentacioni panel bude ekstenzivno renoviran, dok se sa mehaničke strane očekuje napuštanje dizel tehnologije. Nissan će, poput Toyote, navaliti na eksploataciju hibridne tehnologije.

Bilo kako bilo, mi kao i sav ostali automobilski svet, s nestrpljenjem očekujemo novajliju na ekranima naših laptopova, a potom i u izložbeno-prodajnim salonima japanske marke, pa i na ulicama.

AutoRepublika

(2038)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments