1. Home
  2. Vesti
  3. Prikazan moćni hibrid BYD Han DM na „živom salonu automobila“
Prikazan moćni hibrid BYD Han DM na „živom salonu automobila“
4

Prikazan moćni hibrid BYD Han DM na „živom salonu automobila“

386
4
Podelite sa prijateljima:

Nova perjanica čuvene kineske marke je skoro pet metara dugačak sedan BYD Han. Prvo su debitovale tri električne verzije još u maju, a sada je kompanija prikazala i hibridnu verziju, i to na Salonu automobila u gradu Macau, koji je u toku uprkos tome što su svi slični ovogodišnji događaji otkazani zbog globalne opasnosti izazavane novim korona virusom.

Povrh toga, ovaj Han DM. što bi trebalo da znači „Dual Mode“ – odnosno „dvojni režim“, predstavlja prvi model na kom je implementirana treća generacija BYD-ovog hibridnog pogonskog sklopa koji je najavaljen još 2018. godine, a koji omogućava primenu na vozilima s pogonom na točkove prednje ili obe osovine, kao i na onim koje pogoni od jedan do čak tri elektromotora.

Istini za volju, za sada je Han DM prezentovan samo u jednoj verziji. Pogonsku silu na prednje točkove šalje četvorocilindarski turbobenzinac koji iz dva litra zapremine razvija 192 konjske snage. Transmisija je automatska. Na zadnjoj osovini se nalazi nezavisno vešanje, a na njoj je montiran i elektromotor s isporukom 244 konjske snage.

Kombinovana snaga hibridnog pogonoskog sklopa iznosi impozantnih 436 „konja“ uz bezmalo kamionskih 650 Nm maksimalnog obrtnog momenta! Deklarisano ubrazanje „od nule do stotke“ traje svega 4,7 sekundi, što je cifra koja se našla i na poklopcu prtljažnika kako bi simbolizovala datu karakteristiku.

BYD Han DM – bok

Ispod kabinskog poda je smeštena litijum-jonska trakciona baterira kapaciteta 15,2 kW/h. Kada je puna „do vrha“ omogućiće putnicima velike limuzine da se u bešumnom režimu prevezu nekih 81 kilometar (prema nerealnim pravilima propisanim kroz NEDC ciklus). Nakon što se baterija „sacedi“, sledi dopuna na brzom punjaču, ali je aktivnost moguće realizovati i na kućnom priključku.

BYD Han DM (levo) i BYD Han EV (desno)

Hibrid je lako razlikovati od električnog sedana po dizajnu prednjeg kraja vozila. Naime, Han DM poseduje jedinstvene prednje svetlosne gurpacije s diodam,dok su originalni i branik, blatobrani pa čak i hauba. Specifične se i felne koje u prečniku mere 19 inča, dok je blago poseban i zadnji odbojnik.

Enterijer obe verzije (EV i DM) je identičan. Po tradiciji kineske marke BYD, tu je kružni ekran multimedijalnog sistema, koji može biti postavljen uspravno ili vodoravno. Paket opreme uključuje i presvlake elektropokretanih sedišta izrađene od nappa kože, uređaj za klimatizaciju u tri zone, virtuelnu instrument tablu koja po dijagonali poseduje 12,3 inča, a tu je i panoramski stakleni krovni otvor. Povrh toga, novitet nudi i funkcije adaptivnog tempomata, ali i pomoći pri održavanju saobraćajne trake.

Hibrid BYD Han DM će prodajnu karijeru u matičnoj Kini započeti u julu, a nosiće cenovnu etiketu od 32.500 američkih dolara, zavisno od snage. U kasnijoj fazi tržišnog života, najavljena je i invazija Hana na evropske kupce. Naime, BYD je već obelodanio da će nastupati na Starom kontinentu, ali još uvek nije poznato koja će postava biti poslata pred evropsku publiku. Da li će to biti krosoveri, komercijalna ili putnička vozila, ostaje da vidimo u budućnosti.

AutoRepublika

(386)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
igi

Spolja izgleda sjajno!

s mile

napreduju kinezi krupnim korakom

Don

Daj ga nama po toj cijeni

BojanNeki

Ništa manje interesantan, a nekima i daleko interesantniji, je i potpuno električni BYD Han jer donosi njihovu novu bateriju koja je po mnogim osobinama iznad gotovo svih ostalih na svetu.
Pisao par stvari u komentaru…
https://autorepublika.com/2020/04/16/byd-ov-startni-godisnji-kapacitet-blade-baterija-10-gwh/