1. Home
  2. Vesti
  3. BYD-ov startni godišnji kapacitet Blade baterija 10 GWh
BYD-ov startni godišnji kapacitet Blade baterija 10 GWh
1

BYD-ov startni godišnji kapacitet Blade baterija 10 GWh

226
1
Podelite sa prijateljima:

Deset GWh godišnje (20 GWh kasnije) nije loša startna pozicija za Blade Battery.

Po kineskim medijima, planirani proizvodni kapacitet nove BYD Blade baterije će biti 10 GWh.

Pored toga, nezvaničan broj pakovanja za budući BYD Han model će biti 130.000, što u prevodu znači 77 kWh po automobilu.

Ambicije BYD-a su prilično visoke za Blade baterije, jer je je kompanija prodala oko 135.000 „plug-in“ modela u poslednjih 10 meseci.

Za pretpostaviti je da Han neće biti jedini model koji će dobiti novu bateriju u bliskoj budućnosti. Ukupan proizvodni kapacitet fabrike u Čongćingu će biti 20 GWh godišnje.

Početak proizvodnje novog modela je zakazana za jun 2020. uz procenjenu autonomiju od 605 kilometara po NEDC ciklusu.

AutoRepublika

(226)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

BYD nova baterija je litijum-gvožđe-fosfat i otporna je na mehanička oštećenja koja i kad se dese temperatura ne pređe 60C. Do sada korišćena li-ion baterija je dostizala i 500C uz vatru i gotovo eksploziju.
Može da izdrži spoljnu temperaturu do 300C, otporna je na probijanje, savijanje, (pre)punjenje preko 260% i sl.
Cena joj je (valjda u proizvodnji) niža za 30%, energetska gustoća je veća 30% od danas korišćenih a životni vek je predviđen na oko 1.2 miliona km ili 8 godina.

comment image

I hvala redakciji na EV tekstovima.