1. Home
  2. Vesti
  3. Limuzinska perjanica dojučerašnjeg najvećeg svetskog proizvođača elektromobila
Limuzinska perjanica dojučerašnjeg najvećeg svetskog proizvođača elektromobila
0

Limuzinska perjanica dojučerašnjeg najvećeg svetskog proizvođača elektromobila

1.37K
0
Podelite sa prijateljima:

BYD Han

Proizvođač automobila iz Kine, BYD. koji se sa američkim Teslom, i dalje bori za mesto najvećeg globalnog konstruktora električnih vozila, prethodne nedelje je upriličio takozvanu ranu premijeru novog sedana s Han oznakama. To će biti najveći i najprestižniji model u BYD-ovoj gami putničkih automobila.

BYD Han će biti uveden na tržište kao hibrid i kao čisto električni model. Među prvim deklaracijama proizvođača, našla se i ona koja se tiče koeficijenta otpora vazduha. Naime, Kinezi su se pohvalili kako je novi sedan, s koeficijentom otpora vazduha aaaaaod Cd 0,233 skoro jednako dobar na tom polju kao nemački Mercedes CLA (0,23).

Hibridna verzija

Još uvek nema drugih zvaničnih podataka o novitetu, ali je lokalna publikacija Autohome ipak nekako uspela da dođe do nezvaničnih podataka, kao i do fotografija koje su završile na stolu nadležnih u nacionalnom sertifikacionom telu, a što je zapravo Ministarstvo industrije Kine.

BYD Han će biti zaista povelika limuzina. Dugačak je 4.980 milimetara, širok je 1.910 milimetara do se u visinu proteže do kote od 1.495 mm. Među osovinama se nalazi skoro tri metra (2.920 mm).

Električna verzija

Sudeći po fotografijama, hibridne i električne verzije će se među sobom značajno razlikovati. Čak je izgledno da niti jedan deo karoserije ova dva izdanja, neće biti identičan, pa će tako različite biti čak i hauba, ili blatobrani, na primer. Poznato je da će novajlija ležati na točkovima koji se montiraju na “osamnaestice” ili “devetnaestice” felne, i to, zavisno od želje kupca, u dimenzijama 245/50 R18 i 245/45 R19.

Prema preliminarnim informacijama, osnovna električna verzija poseduje jedan elektromotor koji razvija 222 konjske snage. Sva ta ergela se šalje na točkove zadnje osovine, dok je moguće dobiti i primerak kod kog su sva četiri točka i pogonska. Takva modifikacija poseduje dva električna agregata koji u duetu isporučuju 272 ks. Procenjen domet s jednim punjenjem baterijske jedinice iznosi oko 450 kilometara.

Što se tiče hibridne modifikacije, treba reći da će posedovati benzinski četvorocilindarski turbo motor. SUS agregat razvija 192 konjske snage, a kada se udruži sa elektromotorom, pogonski sklop isporučuje dobrih 245 “grla”.

Moguće je da će konstruktor u kasnijoj fazi prezentovati i snažniju verziju perjanice. BYD je obećao da će otkriti sve važne pojedinosti oko noviteta, na predstojećem Salonu automobila u Pekingu. Nestripljivi da znaju da je ova smotra na delu kalendara koji odbrojava drugu polovinu aprila. Dakle, punu premijeru novajlije očekujemo u centralnom delu proleća.

AutoRepublika

(1373)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments