1. Home
  2. Vesti
  3. Neki srećnik će postati novi vlasnik ove Opel-Lotus Omege
Neki srećnik će postati novi vlasnik ove Opel-Lotus Omege
0

Neki srećnik će postati novi vlasnik ove Opel-Lotus Omege

1.58K
0
Podelite sa prijateljima:

Nekadašnji najbrži sedan na svetu uskoro će promeniti gazdu.

Verovali ili ne, ali sad već daleke 1990. godine Opelov supersedan imao je veću maksimalnu brzinu (272 km/h) od legendarnog Ferrarija Testarossa.

No, fenomenalne performanse koje je pružao ovaj nemačko-britanski proizvod dolazile su sa vrlo visokom cenom. U zemlji Germana je za Opel-Lotus Omegu bilo neophodno izdvojiti čak 135.000 maraka, što je bila ogromna cifra za ono doba.

Danas je ovo vrlo cenjen automobil među klasičnim automobilima. Iako je napravljeno samo 907 primeraka, i ovaj sedan je pružao neverovatno performanse početkom devedesetih godina prošlog veka, danas ne dostiže neke frapantne cene na aukcijama.

Ovaj primerak dobiće novog vlasnika na aukciji u Monaku koja će se održati 19. jula. Stručnjaci veruju da će cena iznositi između trideset i pedeset hiljada evra, što je realno malo za ovakav komad istorije.

Reč je o limuzini koja je napravljena 1993. godine i isprva isporučena vlasniku u Francuskoj. Tri gazde i 91.000 km kasnije ovaj Opelov automobil i dalje odlično izgleda. Aktuelni vlasnik navodi da je vozilo redovno održavano, tako da je u potpuno ispravnom stanju.

AutoRepublika

(1576)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments