1. Home
  2. Vesti
  3. Bentley veruje da će pandemija ubrzati elektrifikaciju
Bentley veruje da će pandemija ubrzati elektrifikaciju
0

Bentley veruje da će pandemija ubrzati elektrifikaciju

100
0
Podelite sa prijateljima:

Šef britanskog proizvođača automobila, Ejdrijan Holmark, veruje da će potreba za postavljanjem novih prioriteta naterati brendove da ubrzaju tranziciju ka baterijskim vozilima. 

„Morali smo da postavimo nove prioritete, pre svega zbog rezanja velikih troškova. Morali smo da usporimo na nekim poljima i odlučili smo da to bude u vezi sa SUS motorima. EV i hibridi idu napred bez umanjivanja budžeta za razvoj“, rekao je Holmark.

„Mislim da će ova pandemija biti neka vrsta katalizatora za našu industriju, da ubrzamo prelazak ka EV modelima“, navodi prvi čoveka marke Bentley.

Njegovo mišljenje deli i Kristijan Dalhajm, šef za prodaju Volkswagen grupacije. „Nova percepcija koju je javnost stekla u vezi sa čistim vazduhom podiže nivo svesti i održivosti. Uz to mnoge evropske vlade podržavaju ovaj proces tranzicije“, rekao je Dalhajm. On je dodao i da bi u ovom trenutku polovina kupaca VW grupe vozila električni automobil.

„Problem je infrastruktura, ako to rešimo na odgovarajući način, onda se udeo baterijskih vozila na tržištu može značajno uvećati“, naveo je Dalhajm.

Ejdrijan Holmark istakao je da su prethodne godine bile teške za Bentley, te da su otkako je on na čelu kompanije od 2018. godine prošli kroz tri krize: prvu, internu, jer nisu bili spremni za WLTP protokol, potom napuštanje brexit i sada korona virus.

„Pandemiju smo dočekali spremno, računali smo da otprilike tri meseca nećemo imati prihode, i tako je otprilike i bilo. Među prvima smo zatvorili svoje pogone, zato smo ih među prvima i otvorili. Danas proizvodimo 50% vozila manje nego što zaista i možemo, ali ćemo u narednih nekoliko nedelja podići proizvodnju na nivo pre COVID-19“, rekao je Holmark.

AutoRepublika 

(100)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments