1. Home
  2. Vesti
  3. Renault Arkana dolazi na evropsko tržište?
Renault Arkana dolazi na evropsko tržište?
1

Renault Arkana dolazi na evropsko tržište?

2.70K
1
Podelite sa prijateljima:

Francuski kupeoliki SUV trebalo bi da se uskoro nađe u ponudi na evropskom tržištu.

Za sada je Renault Arkana dostupan samo u Rusiji i u Južnoj Koreji (pod nazivom XM3). Francuski proizvođač nije imao najave u vezi sa debijem ovog modela, ali ne bi bilo ništa šokantno da uskoro čujemo i zvaničnu potvrdu da će postati dostupan i za evropske kupce.

Arkana čini se vodi dvostruki život. Model namenjen Rusiji koristi niskobudžetnu arhitekturu, dok je onaj za Korejce postavljen na modernu CMF-B platformu. Po svemu sudeći, i evropski model koristiće CMF-B osnovu, što bi teoriji trebalo da pruži i manju masu i bolju voznu dinamiku od ruske varijante.

Ono što je interesantno na naslovnoj paparaco fotografiji jesu točkovi koji su praktično preuzeti od Captura. To upućuje na činjenicu da Renault zaista testira verziju Arkane za kupce na Starom kontinentu. Pored toga, treba napomenuti da Arkana u Koreji, odnosno XM3, poseduje identičnu instrumentalnu tablu kao i pomenuti Captur.

Korejsko izdanje kupeolikog SUV-a ima paletu motora čiji siže čine 1,3 TCe i 1,5 dCi. Biće zanimljivo videti šta će sve ponuditi Renault u Evropi, ako do toga uopšte i dođe. Na raspolaganju je niz pogonskih jedinica, što benzinskih, što dizel motora, a tu je i potencijal u vezi sa hibridizacijom.

Francuski stručni mediji veruju da bi premijera evropske Arkane mogla biti zakazana za kraj ove godine, a da bi prvi primerci mogli da se nađu na tržištu već početkom iduće godine.

AutoRepublika 

(2704)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments