1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche značajno modernizovao pogone u Cufenhauzenu
Porsche značajno modernizovao pogone u Cufenhauzenu
1

Porsche značajno modernizovao pogone u Cufenhauzenu

139
1
Podelite sa prijateljima:

Samovozeći automobili Porschea ne kreću kao kupcima kao takvi, oni se autonomno kreću kao pokretni nezavršeni proizvodi, samo unutar fabrike kompanije u Cufenhauzenu, kao pogona koji posluje uz centralu marke. Ovakav koncept montaže je zamenio tradicionalni proizvodni ciklus koji je bio u upotrebi „do juče“.

Fabrika koja je izgrađena uz sedište kompanije, ona ista gde su davno proizvedeni prvi primerci modela nazvanog 356, od tada je značajno porasla. Sada automobilska kompanija izveštava o još jednoj velikoj vesti – samovozećim platformama koje pokreću automobile u procesu montaže.

Proizvodni kompleks je prošao modernizaciju u pripremi za proizvodnju električnih Caymana i Boxstera, kao i ažurirane 911-ice, a koji će prvi put u istoriji dobiti hibridni pogon. U istom sklopu je napuštena tradicionalna proizvodna linija, gde se automobili u procesu montaže odvijaju na traci – a zamenjena je samovozećim kolicima, od kojih svaka nosi po jedan automobil.

Ove mašine su poboljšale fleksibilnost proizvodne linije, što je, prema rečima proizvođača automobila, „posebno povoljno u pogledu buduće kombinovane proizvodnje vozila pokretanih motorima s unutrašnjim sagorevanjem goriva i električnim sistemima, sve na jednoj te istoj montažnoj liniji“.

Dodat je i novi svetleći tunel na kraju putovanja automobila kroz fabriku, i on je osmišljen tako da bude olakšana identifikacija eventualnih nesavršenosti u procesu montaže i farbanja vozila. Uopšteno govoreći, sudeći po onome što čujemo iz nemačke firme, kontrola kvaliteta je postala više rigidna i obimnija.

AutoRepublika

(139)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
M M

Oće da bude električni bokser motor…. Zbunio se Porše sa zelenim idejama.