1. Home
  2. Vesti
  3. U Americi se prodaje Yugo sa samo 749 km na satu
U Americi se prodaje Yugo sa samo 749 km na satu
4

U Americi se prodaje Yugo sa samo 749 km na satu

22.89K
4
Podelite sa prijateljima:

Naš Yugo poseduje izuzetno lošu reputaciju kod Amerikanaca i mnogi ga smatraju za verovatno najgori automobil koji se prodavao „preko bare“. U periodu od 1985. do 1992. godine je prodato preko 140.000 jedinica po izuzetno niskoj početnoj ceni od svega 3.990 dolara, a sada se jedan specijalan primerak našao u oglasima.

Ono šta ga čini posebnim je podatak da je prešao svega 468 milja ili 749 kilometara. Reč je o modelu iz 1988. godine pod oznakom GV („Great Value“ ili „Velika vrednost“), koji je spomenute godine bio osnovni model u ponudi.

Vlasnik iz američke savezne države Merilend je kupio automobil kao nov, ali ga je retko vozio i stajao je parkiran u garaži poslednju 31 godinu. Pre nego što je postao vremenska kapsula, vlasnik je iz automobila izvadio alkumulator, ali nema sumnje da će zahtevati detaljno osveživanje pre nego što se nađe na ulici.

Zajedno sa ovim Yugom se prodaje još jedan primerak za delove. Enterijer je potpuno nov i pokazuje koliko je zadršna izrada bila loša, pa tako dugme sirene na volanu je zapravo drugačije boje od ostatka automobila. Međutim, to se i očekivalo od jednog od najjeftinijih automobila koji je ikada kročio na američko tlo.

Tražena cena je 9.000 dolara.

AutoRepublika

(22886)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
ANDRIJAN

Da li je tacno da se do 1992. Yugo uvozio u Ameriku, ili je zadnja posiljka bila 1991.?

Yankee

Preostale zalihe su se prodavali kao modeli za 1992. godinu.

moron

A kažu da Japanci „dobro drže cenu“ …

Dragoljub

Koliko love traže……