1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet Corvette C8 stiže u Evropu naredne godine
Chevrolet Corvette C8 stiže u Evropu naredne godine
2

Chevrolet Corvette C8 stiže u Evropu naredne godine

957
2
Podelite sa prijateljima:

Američki legendarni model biće dostupan za kupovinu i na Starom kontinentu, i to već 2021. godine. 

Ako ste se pitali da li će Corvette C8 uopšte doći na evropske obale, dobili ste odgovor. Mada je bilo i realno da Evropljani dobiju mogućnost da kupe ovaj model, jer uostalom, Chevrolet prodaje i Camaro sa ove strane Atlantskog okeana.

Cena koja je poznata za britansko tržište iznosi malo više od 91.000 evra za početnu varijantu pomenutog modela. Nije mnogo, uzimajući u obzir kakve performanse nudi ovaj automobil.

Corvette C8 koristi atmosferski 6,2-litarski V8 agregat koji razvija 492 ks i 637 Nm. Prevedeno u performanse do 100 km/h potrebno mu je svega 3 sekunde, dok je maksimalna brzina 312 km/h. Chevrolette je najavio da će u Evropi biti dostupan samo osmostepeni automatski menjač.

Ipak, osnovni model za ovdašnje kupce biće bolje opremljen od onog namenjenog američkim potrošačima. Kao standardna oprema za početni paket navode se Bose Hi-Fi audio sistem, head-up displej, zadnja kamera, potom sedišta sa ventilacijom i grejanjem, kao i uređaj za navigaciju.

Američka marka saopštila je da će prvi primerci ovog fantastičnog automobila stići u Evropu u drugoj polovini naredne godine. Osim kupe varijante Corvette C8, u ponudi će biti i kabrio izdanje, a početna cena za model bez krova u Velikoj Britaniji iznosiće 97.500 evra.

Očekuje se da navedene cene za Britaniju ne budu bitno drugačije u odnosu na one koje će važiti u ostatku Evrope.

AutoRepublika 

(957)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Video sam ga uzivo na Milwaukee Auto Show pre par meseci. Nisam ni malo odusevljen, vise lici na neku jeftinu kopiju italijanskih egzotika nego na onaj tipicni americki super-auto koji je bio u proslosti.

kola

e jes ti vest alal da ce iduce godine stic jenki dinisaurus sa azijskim izgledom u evropu sa motorom iz 20 veka. daj nesto o lambu ferariju mercedesu itd. guglaj malo evropu daj kako se pravi pagani i to. daj malo sta zameras golfu pasatu koja sve vozila imaju mercedes motore kako bmw drzi rr. da nije pekija sa francuzima bilo bi 0