1. Home
  2. Vesti
  3. Lancia Delta Integrale uskoro dostupna kao električni automobil
Lancia Delta Integrale uskoro dostupna kao električni automobil
0

Lancia Delta Integrale uskoro dostupna kao električni automobil

441
0
Podelite sa prijateljima:

Neki će reći sjajne vesti, ali većina će biti razočarana poduhvatom kompanije GCK koja namerava da pretvori neke od klasičnih primeraka Delte Integrale u električne modele. 

Retrofit, tako se stručno naziva ovakav proces pretvaranja klasika u EV modele. Lancia Delta Integrale je sigurno jedan od automobila koji izaziva opšte ushićenje gde god da se pojavi. Uopšteno govoreći, klasične Lancije su sve više popularne u svetu, možda zbog opšte recesije u kojoj se nalazi taj brend već dve decenije.

Kompanija GCK ima i svoj tim koji se takmiči u World Rallycross šampionatu gde učestvuju sa Renaultovim vozilima, pa otuda verovatno i ideja da jednu reli legendu poput Delte Integrale pretvore u električni automobil.

GCK je rešio da svoje znanje iz pomenutog šampionata prenese na stvaranje drugih vozila i organizovanje posebne trkačke serije E-Retrofit Premium. Svi automobili koji bi učestvovali u ovom šampionatu bili bi čuveni reli modeli koji su žarili i palili u prethodnom veku.

Prva u nizu prerađenih vozila trebalo bi da bude Lancia Delta Integrale, odnosno e-Integrale, kako bi joj glasio novi naziv. Delta e-Integrale je na predstavljenom renderu nešto drugačija od standardnog modela. Vidimo da je promenjen prednji odbojnik, kao i da je sada tu drugačiji odnosno veći difuzor.

GCK ističe da će se knjiga porudžbina otvoriti u oktobru, ali nema naznaka o potencijalnoj ceni električne Delte Integrale. Osim toga, ne postoje ni informacije u vezi sa performansama, ali nema sumnje da će biti bolje u odnosu na one koje nudi tradicionalna verzija.

Nakon Delte e-Integrale doći će novi prerađeni klasici. Mada GCK nije dao spisak, neki od modela koje navodno razmatraju su: Audi Quattro, Peugeot 205 Turbo 16, Ford RS 200, Subaru Impreza WRC… Dakle, sve same legende!

AutoRepublika

(441)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments