1. Home
  2. Vesti
  3. Audi najavljuje revolucionarni električni automobil
Audi najavljuje revolucionarni električni automobil
0

Audi najavljuje revolucionarni električni automobil

163
0
Podelite sa prijateljima:

Nemački proizvođač za sada nije zadovoljan kako su aktuelni EV modeli te marke prošli na tržištu, ali ne odustaje od ove tehnologije. Šta više, najavljuju projekat Artemis, odnosno stvaranje novog odeljenja koje će raditi samo na razvoju električnih automobila. 

Na čelo odeljenja Artemis biće postavljen Alek Hicinger, koji je do sada rukovodio odeljkom zaduženim za razvoj tehnologije autonomne vožnje. „Cilj je da se brzo i bez mnogo birokratije stvaraju novi električni modeli za Audi“, rekao je šef tog brenda Markus Dusman.

Artemis je tako zadužen da stvori „novu generaciju“ električnih modela. Najavljuje se revolucija u ovoj oblasti, ali još uvek nikome nije jasno šta to zapravo znači ili je to još jedna floskula germanskih menadžera.

Pomenuto odeljenje imaće na raspolaganju resurse kompletne VW grupacije, a prvi će od njegovog rada profitirati naravno Audi, a onda i matični Volkswagen.

Artemis će tako imati ulogu katalizatora u stvaranju novog identiteta gotovo čitave grupacije, jer rukovodstvo želi okretnije i agilnije brendove sposobnije da se lako adaptiraju na nove uslove na tržištu. Audijevo odeljenje momentalno će početi sa radom na razvoju novog električnog automobila.

Novi model koji će nastati u radionici Artemis trebalo bi da se nađe na tržištu najkasnije 2024. godine.

AutoRepublika 

(163)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments