1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar I-Pace – ažuriranje softvera donelo 19 kilometara širu autonomiju
Jaguar I-Pace – ažuriranje softvera donelo 19 kilometara širu autonomiju
0

Jaguar I-Pace – ažuriranje softvera donelo 19 kilometara širu autonomiju

130
0
Podelite sa prijateljima:

Novi kod takođe otvara više modula za buduća ažuriranja „preko etra“.

Glasine su se ispostavile tačnim. Naime, vlasnici Jaguara I-Pace će uskoro moći da posete lokalnog dilera u vezi sa besplatnim ažuriranjem softvera, nakon kojeg će moći da uživaju u 19 kilometara široj autonomiji.

U kompaniji kažu da poboljšanja uključuju optimizaciju menadžmenta baterije, termalnih sistema, kao i unapređenje obrtnog momenta integralnog pogona. Takođe, iz sistema regenerativnog kočenja će se izvlačiti više energije pri niskim brzinama, a kalkulacija autonomije u okviru instrumentacije će biti preciznija nego ranije. Ovo je primer kako trkački automobili mogu da unaprede serijske, jer je tehnička ekspertiza preuzeta iz I-Pace eTrophy serije.

„Jaguar I-Pace eTrophy je generisao veliku količinu podataka koje smo analizirali, a ti marginalni dobici, izvučeni sa trkačke staze, sada se primenjuju na automobile naših kupaca“, rekao je Stiven Baulter iz Jaguara.

I-Pace za 2020. je raspolagao procenjenom autonomijom (EPA) do 377 kilometara pre ažuriranja. Jaguar naglašava da se ta brojka nije promenila, međutim, testiranja koja je izvršila kompanija pokazuju da je ostvaren osmoprocentni dobitak kada je o autonomiji reč, „u zavisnosti od upotrebe“.

Jaguar je ozbiljan u nastojanju da proizvodnoj liniji I-Pacea doda i performantan model, koji će verovatno dobar deo inspiracije pronaći u eTrophy trkaču.

AutoRepublika

(130)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments