1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo planira električni krosover
Alfa Romeo planira električni krosover
0

Alfa Romeo planira električni krosover

170
0
Podelite sa prijateljima:

Poslednje vesti u vezi sa italijanskim brendom kažu da rukovodstvo Alfe želi da plasira električni SUV 2022. godine.

Ovaj električni krosover bio bi prvi EV model tog proizvođača koji bi trebalo da pomogne sa posrnulom prodajom premijum marke sa Apeninskog poluostrva. Uostalom, Alfa je označena kao jedan od proizvođača u FCA alijansi sa najvećom prosečnom emisijom štetnih gasova, tako da su u obavezi da hitno rešavaju taj problem.

U ovom trenutku, Alfa ne nudi elektrifikovane modele, iako se verovalo da će ove godine ponuditi plug-in hibridne varijante modela Giulia i Stelvio. No, prvi takav model italijanske marke verovatno će biti najavljeni SUV Tonale, koji stiže početkom naredne godine.

Nakon Tonalea, trebalo bi da vidimo i električni SUV koji će biti manjih dimenzija od njega, a italijanski mediji ističu da bi trebalo da bude sličnih gabarita kao model Audi Q2.

Šta više, čini se da bi Alfin električni krosover trebalo da ima značajno veću ulogu u celoj alijansi, jer će biti prvi model FCA koji će potpuno preuzeti tehnologiju od PSA grupacije.

Tako bi ovaj elektromobil koristio eCMP platformu, kao i recimo Peugeot e-2008, a od francuskog modela preuzeo bi i kompletan pogonski sklop zajedno sa baterijom.

No, ovde bi došlo do određenih izmena. Očekuje se da italijanska marka prilagodi ovaj pogon svojim potrebama, odnosno da se uveća snaga, ali i da se smanji autonomija kretanja kako bi se dobile bolje performanse.

Još nešto čega čelnici Alfe nisu spremni da se odreknu jeste jedinstveni zvuk modela ovog proizvođača. Veruje se da će postupiti slično kao Porsche sa Taycanom koji u kabini emituje zvuk iz zvučnika kako bi se stekao drugačiji utisak naspram „zujanja“ EV modela.

AutoRepublika

(170)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments