1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo priprema novu perjanicu i novi najmanji model u SUV/krosover gami
Volvo priprema novu perjanicu i novi najmanji model u SUV/krosover gami
2

Volvo priprema novu perjanicu i novi najmanji model u SUV/krosover gami

281
2
Podelite sa prijateljima:

Jedan model će se pozicionirati ispod XC40 a drugi iznad XC90.

Volvo radi na čisto električnoj verziji XC40, koja treba da bude lansirana kasnije u toku godine, a to nije sve, jer po najnovijim izveštajima, švedska marka radi na ekspanziji SUV/krosover porodice.

Nakon rekordne šestomesečne prodaje ove godine (340.000 isporučenih vozila širom sveta), Volvo želi da povrati porast profita, koji je bio ugrožen u prvoj polovini godine zbog različitih tarifa i „rastućeg pritiska na dobit iz poslovanja na tržištima u padu“.

Jedna moguća solucija bi moglo da bude dodavanje perjanice u SUV portfolio, model koji bi se pozicionirao iznad XC90, kao i još jedan, ulazni, ispod XC40.

„Ne isključujemo ideju dodavanja novih modela, posebno u ključnim segmentima kao što su to SUV/krosoveri“, rekao je šef Volvoa, Hakan Samuelson. U igri bi mogao da bude jedan veliki, a takođe i manji model. Iznenadićemo vas time u budućnosti.“

Mada se ovo ne može nazvati direktnom potvrdom, reči čoveka broj 1 u Volvou predstavljaju jasnu indikaciju, bar u smislu o čemu se diskutuje u rukovodećoj strukturi kompanije. Pored toga, poslednji komentari Samuelsona su u skladu s njegovim priznanjem da je „premijum“ sve više razdvojen od pojma veličine, jer „i manji automobili takođe mogu biti premijum“.

On je takođe potvrdio da Volvo poseduje proizvodne kapacitete za dalji rast proizvodnje, čak i preko 800.000 jedinica, što je godišnji cilj kompanije. Na SUV/krosovere se odnosi oko 61 odsto ukupne prodaje marke tokom prvih šest meseci 2019., što je 10 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Švedska firma procenjuje da će ova brojka uskoro porasti na 70 odsto.

AutoRepublika

(281)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
126P

A već na pola miliona vozila imaju rizik pozarar. Bolje to najpre da reše.

Mustang

čuj to „i manji automobili takođe mogu biti premijum“ pa može li garsonjera da bude lux stan
svakakvim glupostima namamljuju kupce, zato nikad nisam voleo evropske proizvođače, oni da mogu i pola i up! bi prestavili kao luksuzna vozila, doduše a1 je tako tešto
kod amerikanaca pojam luksuza su velike lađe ct6, continental, escalade, navigator, a ne evropski sepeti koji im mogu u gepek stati, pogledajte samo aston martin cignet (twingo/smart) kolika mu je cena
što kažu: uzmi kamen, ofarbaj ga i prodaj budali