1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Prodaje se Jeep Grand Wagoneer s Hellcat agregatom
Prodaje se Jeep Grand Wagoneer s Hellcat agregatom

Prodaje se Jeep Grand Wagoneer s Hellcat agregatom

1.52K
0
Podelite sa prijateljima:

Amerikanci će reći da je svaki model Jeepa u istoriji postao ikona onog momenta kada je predstavljen, ali nisu svi debitovali sa istom namerom. Koliko god da je model CJ bio zaslužan za terenske mogućnosti toliko je i model Grand Wagoneer uspeo da spoji „off-road“ vožnju sa imperativom ulične civilizovanosti. Grand Wagoneer je takođe imao karijeru od čak 28 godina (1963.-1991.) bez većih izmena i po mnogima se smatra osnivačem SUV kategorije.


Tokom svoje istorije ovaj terenac se nudio s nekoliko benzinaca, u konfiguraciji od šest i osam cilindara, a zapremina se kretala od 3,8 pa sve do 6,6 litara.

Ispred nas je sada jedan izuzetno poseban Grand Wagoneer, a radi se o primerku iz 1989. godine koga pokreće legendarni Hellcat agregat. Ovde pričamo o jednom od najmoćnijih motora u istoriji Chrysler korporacije, zapremine 6,2 litre, dok zahvaljujući instalaciji kompresora snaga iznosi čak 707 „konja“.

Terenac se pojavio u prodaji preko salona Collins Bros Jeep, a vlasnik spominje da nije restauriran već da je samo osvežen. On je crvene boje s imitacijom drveta u profilu, a tokom poslednjih 31 godine je prevalio 51.981 milju (83.169 kilometara).

Prodavac kaže da je „pozajmio“ motor iz slupanog primerka modela Jeep Grand Cherokee Trackhawk, i da sa njim stižu i moderni menjač i savremene kočnice.

Naravno, takvo zadovoljstvo mora i da košta pa je tražena cena 128.000 američkih dolara. To je oko pet puta viša cifra nego što bi Grand Wagoneer vredeo da se ispod haube krije fabrički V8 motor sa 144 „grla“, pa je na kupcima da odluče da li je Hellcat vredan tolike dodatne margine.

AutoRepublika

(1517)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments