1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Prodaje se drugi najmlađi Oldsmobileov model
Prodaje se drugi najmlađi Oldsmobileov model

Prodaje se drugi najmlađi Oldsmobileov model

259
1
Podelite sa prijateljima:

Jedan moj prijatelj je imao običaj da kaže da je Oldsmobile nešto kao „američki Citroen“. Ako bi pogledali listu inovacija, barem u američkoj automobilskoj industriji, takva tvrdnja bi verovatno i imala smisla. Ovaj proizvođač je bio jedan od retkih koji je poslovao tokom tri različita veka, a u svojoj bogatoj istoriji je ostao poznat kao pionir u pogledu primene automatskog menjača, OHV V8 motora i još mnogo toga.


Ispred nas je sada model Alero iz 2004. godine, a nedavno se pojavio u prodaji na sajtu Autotrader. Ova pomalo zaboravljena limuzina srednje klase nije privlačila pažnju ni kada je bila nova, ai je za ovu priču bitna iz razloga što je reč o predzadnjem Oldsmobileu ikada proizvedenom.

Tokom devedesetih godina prošlog veka proizvođač je naglo gubio svoje tradicionalne kupce, odnosno ljude u svojim četrdesetim godinama, koji bi želeli mirniji proizvod, a Alero nije uspeo da spreči pad tražnje za automobilima s Oldsmobile imenom.

Tokom 2004. godine, kada je već bilo jasno da se brend gasi, Oldsmobile je ponudio poslednjih 500 jedinica kao finalne verzije ne samo ovog modela već i cele kompanije. Sa izuzetkom nekoliko oznaka i tamno crvene boje, ovaj Alero se nije mnogo razlikovao od ostatka ponude, a pokretao ga je 3,4-litarski V6 motor. On je takođe bio bolje opremljen automobil po povoljnoj ceni od samo 995 američkih dolara.


Njegov vlasnik je postao vlasnik prodajnog salona u američkoj saveznoj državi Nju Hempšir po ceni od 26.075 dolara (oko 35.900 dolara prema današnjoj vrednosti novca) da bi zatim ostao parkiran narednih 16 godina.

Na satu se trenutno nalazi brojka od samo 42 milje (67 kilometara) pa sadašnji vlasnik smatra da za njega definitivno postoji zainteresovan kupac. Iako je reč o manje poželjnoj limuzini (u ponudi je bio i kupe), vlasnik spominje da je automobil proveo prethodnih 16 godina u klimatizovanoj garaži i da deluje jednako dobro kao onog dana kada je napustio fabriku.

Tražena cena od 25.000 američkih dolara svakako nije mala, ali su šanse velike da je ovo najmlađi Oldsmobile koga će publika ikada sresti. Onaj poslednji je prodat na aukciji  pa je pitanje da li je danas uopšte „među živima“.

AutoRepublika

(259)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Moj jedan prijatelj ga je imao u srednjoj skoli. Mnogo jeftino uradjen unutra, ali uopste nije bio los auto. Jako tih i udoban, a ovaj 3.4-litarski V6 je mogao vecno da traje.