1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. VW preko svoje firme prodaje nov CC za malo više od dvadeset hiljada evra
VW preko svoje firme prodaje nov CC za malo više od dvadeset hiljada evra

VW preko svoje firme prodaje nov CC za malo više od dvadeset hiljada evra

6.56K
3
Podelite sa prijateljima:

Nemačka grupacija je VW CC zamenila modelom Arteon koji se na drumovima našao krajem 2017. godine. Utisak je da savremenik nije uspeo da se usidri u srca tolikog broja kupaca, kao što je to pošlo za rukom originalnom Passatu CC, pa je ovo, možda i jedinstvena prilika da se pazari „novi“ staritet, po ceni koja je za oko 30 hiljada evra niža od one po kojoj se konkretan model prodavao kada je još uvek silazio s proizvodnih traka.

Iako se na oglasima u Nemačkoj mogu pronaći o primerci sa 2 do 3 hiljade evra nižom cenom od konkretnog automobila koji je nama zapao za oko prikazujemo baš ovo vozilo zbog obimnijeg spiska dodatne opreme. Naposletku, prikazani CC je prevalio tri puta manje kilometara od par opcija koje se nude po nešto nižoj ceni.

Naravno, ovo je šala jer je prilično svejedno da li je automobil prevalio 30 kilometara kao ovde predstavljeni ili i “svih” 90 koliko je amortizovan jefitiniji beli “blizanac”, koji nam je takođe privkuao pozor.

Dakle, imamo jedan CC koji je kao nov u matičnoj zemlji koštao više od 50 hiljada evra. Ispod haube nemačkog lepotana se nalazi poznata 2.0 TDI jedinica sa 184 konjskih snaga koje se putem sedmostepene automataske transmisije s dvostrukom spojnicom (DSG), preko prednjih točkova prenose na podlogu. Maksimalni obrtni moment CC-a s ovim motorom iznosi 380 njutn metara, a dostupan je na (za „naftaricu“) uobičajenih 1.750 obrtaja kolenastog vratila.

Volkswagen navodi da ovaj CC konzumira 5 litara nafte u mešovitom ciklusu, uz pripadnost Euro 6 emisionom standardu. Istorija nas je naučila da tvrdnje ove grupacije u pogledu ekoloških karakteristika njihovih proizvoda, s izuzetkom kobasica, uzimamo s ozbiljnom dozom rezerve. Bez razlike na istinitost deklarisane ekološke podobnosti, za ovaj CC ne važe, u Nemačkoj uvedene zabrane kretanja za dizel vozila koja ne ispunjavaju najsavremenije standarde.

Što se opreme tiče, nemački kupe s četvoro vrata „nema šta nema“. Tu su biksenonski farovi, elektropodesiva sedišta u 12 smerova, klima uređaj s dve zone delovanja, enterijer kojim dominira crna koža, parking senzori i kamera kao vid pomoći pri vožnji unazad, sportski podešeno ogibljenje, stakleni panoramski krovni otvor, uređaj za navigaciju i još mnoštvo korisnih sistema.

VW CC praktično poseduje sve ono što savremena „limuzina“ mora da ima. Dobro, s izuzetkom sistema za autonomno kočenje u kritičnim situacijama. Ukoliko nekom smetaju biksenonski farovi i žali za LED ili čak laserskom tehnologijom, treba da zna da Mercedes, moguće još uvek, ali bukvalno do juče je svog predstavnika u D segmentu, to jest C klasu, opremao halogenim sijalicama kao udarnom rasvetom.

Na priloženim fotografijama izloženog vozila se vidi ko je prodavac, pa je zanimljivo uporediti cene koje oglašava ista trgovačka kuća u njihovoj Nemačkoj i našoj Srbiji. Ovde nam preostaje još da zapazimo da je naznačena 2018. godina kao ona kada je vozilo prozvedeno, što ne može biti tačno jer je montaža obustavljena ranije. Svejedno, tada se sigurno dogodila prva registracija, i to probna (na jedan dan), sudeći po prevaljenoj kilometraži.

Za kraj da dodamo da je autor ovog članka posedovao, i u zdravlju i veselju „vozao“ Passata CC, od 2009. do 2015. godine, gde je na distanci od 106 hiljada kilometara jedini nepredviđeni kvar (32 hiljade kilometra) bio onaj koji se odnosio na otkazivanje „pomoćne pumpe za vodu“. Četiri stotine evra na račun Porschea i sreća se ponovo nastanila u kuću vlasnika prelepog kupea s četvoro vrata.

AutoRepublika

(6560)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

U odnosu na naslednika, prelep. Meni.

орангутан

Следеће говори само о мом ОКП не о стварном укупном или само перцептивном квалитету возила фауве групације, и нарочито не о овом аутомобилу који је много више него узоран. Када сам куповао претходни ауто и, након једне непланиране тест вожње, самог себе изненадио одлуком прво да то буде лимузина, а друго баш та, пробах и још неколико занимљивих представника у класи, те и један СС 4motion. Шмекерски положај возача, добра удобност за традиционално тврду марку, потентан дизел, ДСГ, вози се веома лепо (не као претходног дана пробани 330i xdrive), онај посебни трејдмарк осећај хладне солидности, добра цена (~4,000 више него… Pročitaj više »

IME_Nije_Bitno

Petoro.
Prelepi kupe s’ petoro vrata.