1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep sprema mali gradski krosover
Jeep sprema mali gradski krosover
2

Jeep sprema mali gradski krosover

331
2
Podelite sa prijateljima:

Američka marka poučena uspehom sa modelom Renegade planira da plasira još jedan manji krosover, namenjen pre svega eksploataciji u urbanim uslovima. 

Svetski mediji ovaj nadolazeći model uveliko nazivaju Baby Jeep, aludirajući na činjenicu da će on biti najmanji model u gami američkog proizvođača.

Veruje se da će se Jeep u razvoju novog vozila, koje bi trebalo da stigne 2022. godine, osloniti na francusku pomoć. Tačnije, najavljeni mali SUV trebalo bi da bude jedan od prvih zajedničkih projekata PSA i FCA nakon što dođe do fuzionisanja. Šta više, Baby Jeep najavljen je za 2022. godinu.

Očekuje se da će novi Jeepov model pozajmiti platformu od Peugeota 2008, kao i brojne druge mehaničke komponente. Francuska arhitektura omogućava upotrebu hibridnih pogonskih sklopova, te je za očekivati i da budući američki krosover bude dostupan i sa alternativnim pogonima.

Ipak, Jeep ne želi da pobegne od svoje tradicije, te će insistirati da njihov novi SUV bude dostupan i sa pogonom na obe osovine, kako bi bio kadar uhvatiti se u koštac i sa terenskim izazovima.

Što se tiče samih pogonskih jedinica, veruje se da će Jeep prihvatiti ono što PSA ima da ponudi. Verovatno će ponuda biti bazirana na 1,2-litarskom PureTech agregatu i 1,5-litarskom BlueHDi motoru, u naravno nekoliko različitih konfiguracija kada je reč o samoj snazi pogona.

Nadolazeći Jeepov krosover biće pozicioniran u portfoliju ispod Renegadea, i prema prvim podacima trebalo bi da bude dugačak oko 4 metra. Kao glavnog rivala u Jeepu vide Suzuki Jimny, a očekivana početna cena za novi model trebalo bi da iznosi ok 18.500 evra u Zapadnoj Evropi.

AutoRepublika 

(331)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kako vide Suzuki Jimny kao glavnog rivala u Evropi, kada smo čitali pre par meseci da ga suzuki izbacuje iz evropske ponude zbog flotne emisije, pošto „kocka Jimny“ koristi 1,5 atmosferac, u kombinaciji sa 4AT ili 5MT ?

Don

A sta bmw kaže na to??