1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen više ne nudi bazična izdanja Golfa i ID.3
Volkswagen više ne nudi bazična izdanja Golfa i ID.3
2

Volkswagen više ne nudi bazična izdanja Golfa i ID.3

559
2
Podelite sa prijateljima:

Velike muke za nemački brend.

Kriza sa nedostatkom poluprovodnika i mikročipova trese kompletnu automobilsku industriju i proizvođači su jednostavno primorani da se prilagode novonastaloj situaciji. Tako je Volkswagen rešio da povuče iz ponude osnovne varijante Golfa i ID.3 kako bi umanjili negativni uticaj hroničnog odsustva pomenutih komponenti.

To znači da je trenutno nemoguće naručiti ID.3 Pure (koji koristi bateriju od 45 kWh), kao i Golf 1,0 TSI 90 ks. U Volkswagenu ističu da je reč o privremenoj meri, te da će ove varijante izostati sa tržišta u narednim mesecima.

“Usko grlo u nabavci nateralo nas je da onemogućimo naručivanje uvodnih verzija nekih modela. Očekujemo da će ih verovatno biti moguće poručiti na početku naredne godine”, stoji u obaveštenju Volkswagena za medije. Brend iz Volfzburga ističe da će narudžbine koje su stigle do sadaza predmetna vozila biti ispoštovane i da će automobili stići do kupaca.

Nemački automobilski div tako daje prednost skupljim varijantama četvorotočkaša. Mada za Golf ovo realno neće predstavljati neki veliki problem. Na nemačkom, inače glavnom tržištu za taj model, pomenuti agregat odnosno uvodni trim čine svega 2-3% prodaje. O tome kako izgleda Golf 8 u baznoj varijanti možete pročitati na sledećem linku.

Kod ID.3 je situacija bitno drugačija. Pure izdanje ima udeo u prodaji između 20 i 25%, što je poprilično velika brojka. No, ID.3 je i značajno skuplji – početna verzija u Nemačkoj košta 31.495 evra, naspram 20.395 evra za Golfa.

Ostaje da se vidi da li će ove mere imati uticaja na ukupne prodajne bilanse pomenutih vozila, ili će se kupci odlučiti da još malo gurnu ruku u džep i opredele se za neki od skupljih varijeteta.

AutoRepublika 

(559)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Бранко

Боже колико је ружан овај ауто можда је боље да осим базичног престану да нуде било коју верзију голфа.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Бранко
moron

Znači, Golf sa 5MT samo privremeno neće biti u ponudi? A ja se uplašio 😊