1. Home
  2. Vesti
  3. Najpopularniji novi dizelaš u Italiji je Fiat 500L
Najpopularniji novi dizelaš u Italiji je Fiat 500L
14

Najpopularniji novi dizelaš u Italiji je Fiat 500L

4.00K
14
Podelite sa prijateljima:

Bravo za Šumadinca!

Fiat 500L i dalje beleži solidnu prodaju sa druge strane Jadranskog mora. U novembru je ovaj MPV prikupio 1.611 registracija u Italiji, što je bilo dovoljno da se nađe na 16. poziciji među najprodavanijim automobilima u ovoj zemlji.

Od tih 1.611 isporučenih jedinica, čak 1.160 otpalo je na primerke sa dizel agregatom. Tako je Fiat 500L ujedno bio i najpopularniji dizelaš tokom prethodnog meseca na Apeninskom poluostrvu. Iza njega ostali su Jeep Renegade (1.099) i Jeep Compass (1.069), dok svi drugi takmaci imaju manje od 1.000 prodatih dizelaša…

Fiat 500L u dosadašnjem delu godine beleži pristojne prodajne rezultate u Italiji. Zaključno sa novembrom imao je 16.739 dostavljenih vozila, što je dovoljno za 21. poziciju na listi najpopularnijih. Ujedno, on je i jedini predstavnik odumiruće MPV klase među Top 50 modela u Italiji.

Očekuje se da “Šumadinac” do kraja godine prikupiti nekih 18.000 registracija, što mu sigurno neće biti dovoljno da se plasira među dvadeset najboljih. No, kako je reč o automobilu koji je na zalasku karijere pomenute brojke vredne su poštovanja!

Naš prijatelj samoprozvani moron, dugogodišnji je vlasnik jednog primerka Fiata 500L. Njegovo dosadašnje korisničko iskustvo, koje bi za neke moglo biti „zlata vredno“ možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(3998)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

14 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
S mile

S obzirom da malo malo zaustavljaju proizvodnju, pitam se pitam koliko ih je proizveden u ovoj godini… 30 – 35000…

Odličan porodican auto…

Iznogud Časni

neka, sad ce bit potraznja, nema ni C od cipa u njemu, samo motorcina…auto za morone 😀 ljubi ga deda.

Rikošet

Onaj za morona je sklapala elitna grupa radnika i to u trećoj smjeni. Legenda kaže da su dobili dojavu, koji auto ide njemu, i da su svaki kontakt posrebrili kako ni bi bilo problema sa elektronikom. U motor su ubačeni kovani klipovi umjesto standardnih, a Ferrariji je nadgledao izlivanje bloka… Mjenjač je složen u ZF-u po nalogu Marcionea… Na kraju zbog njegove specifične konstitucije i sjedišta su prerađena od strane Recara, pa je to upakovano u klasični kalup. Malo šale nije na odmet, ali nema ništa loše kod ovog automobila, a Moronovo iskustvo je samo jedno od mnoštva pozitivnih koje… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet
moron

🙂

Iznogud Časni

Naspi jos jednu,, za trecu smjenu…:)
Dizajnerski je jos kilav, ali su ga popravili kakav je bio. Ona prva verzija je gadna za medalju, to se gledati ne moze. Sad je oku prihvatljiv i da ima dobar automatik i jak dizel, bio bi mila majka.

moron

Čitao sam na Fiat forumu nedavno post jednog vlasnika PSA vozila, koji je dosta detaljno povukao paralele izmedju robotizovanog („poluautomatskog“) menjača koji je ranije koristio PSA i onoga koji još uvek koristi 500L.
I njegov zaključak je bio da je po mnogo čemu bolji Fiatov. A on se može dobiti uz 1,3 MJ od 95 ks.

Iznogud Časni

pa dobro, biti bolji od psa to moze svako, jer oni su NAJGORI. taj njihov skart od mjenjaca je pravio niz problema, sjecas se one stranice proauto.ba ? Ma ova makina mora da ima bar 130 ks i dobar automatik….daj taj post da i mi procitamo. Nisam upucen u taj fiatov, mada mi ne djeluje kao nesto, onako na prvu.

moron

Pisalo je:
„Moram da pohvalim ovog robotizovanog u 500L u odnosu na npr. robotizovane iz PSA grupacije:
-Ako se auto ugasi, a ostao je u nekoj brzini, ukočen je (kao da ima Parking funkciju), dok kod PSA mora ručna da se „zategne).
-Na davanje kontakta i verglanje automatski prebacuje u N položaj, dok kod PSA to mora manuelno da se odradi (inače neće da zavergla)…“

Iznogud Časni

onda je tako. nista nije cudno od PSA. Sad ja sa tehnickog, a tamo listam casopis iz 2019, ona tuv report. Ma crveni se kod fiata, francuza, kod dacije, s tim da je fiatova flota najstarija. I svaki naslov kod dacije je u stilu dobijes na mostu izgubis na cupriji. Jedino od njih je starija fiatova flota gora, znaci stari fiata vs nove dacije. Naravno, crvenilo vlada kod francuza, niti jedan model za pohvaliti, poseban je masakar kod renoa, kurcu ne valja, ko ne vjeruje nek potrazi tuv report iz 2019, vjerujem da imaju na svojim stranicama. PSA takodje u… Pročitaj više »

moron

Ako možeš, okači linkove do tih izveštaja, interesantno je to. Mada, sve to je na neki način „naknadna pamet“, statistika o nečem što se već desilo išto nije nikakav garant da će tako (kao u statistici ) biti i u budućnosti. Hoću reći, sve da je „glista“ navodno bila dobra (u tom nekom periodu pre), ne znači ništa za period ispred. A jesam gledao neki takav svež izveštaj gde je aktuelni civic bio statistički relativno loš, mislim, lošiji od ranijih njegovih generacija. Tako da, ako je i dačija nekada bila loša, ne znači da će takva biti u budućnosti 🙂… Pročitaj više »

Laki

Final Edition!

moron

Po ko zna koji put, Žabari cede suvu drenovinu … Taj đubar je u devetoj godini tržišnog života… Umire lagano, jer to gazda tako želi. Šteta što mu Fiat nije dozvolio da umre dostojanstveno. Samo – „cap“ i nema više. Ili, što Fiat sa polica svoga špajza nije uzeo neki postojeći, savremeniji motor ( barem T3 „izduvan“ na 100 ks ) i ubacio ga u 500L pred kraj života, pa makar sa onim 5MT iz Tipo Cross-a. Naravno, ne razumem zašto je ostatak FCA game (pa i već malo vremešni Tipo) imao pravo na unapredjeni (ekološki usaglašeni) 1,6 MJ od… Pročitaj više »

Iznogud Časni

pa znamo da je fiat u k….cu sa menadzerima, takvih budaletina nema na zemaljskoj kugli, a dobrano ko beba na sisi, muzu lovu za svoj nerad i nesposobnost.

BB

A ja mislim da su italijani peko google translate počeli da prate AR pa su vidjeli tvoja pozitivna iskistva pa sad „navalili“. 😉
Ta klasa imai smisla i ja bih to malo restilizovao i ostavio u životu, kad se narod sjeti da SUV samo malo ljepše izgleda (kkao koji) a da su sve prednosti na strani MPV (ne znađ više ni kako se zove), vratiće se tražnja… 😃