1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai i20 N – prve zvanične fotografije (GALERIJA)
Hyundai i20 N – prve zvanične fotografije (GALERIJA)
0

Hyundai i20 N – prve zvanične fotografije (GALERIJA)

217
0
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejski proizvođač prikazao je set fotografija nastalih na testiranju modela i20 N u Švedskoj. 

Iako je sam automobil i dalje pod kamuflažom, ipak imamo naznake kako će izgledati performantna varijanta Hyundaijevog aduta iz B segmenta. Dakle, jasno je da će se vizuelno značajno distancirati u odnosu na restilizovanu standardnu verziju koju smo imali prilike nedavno da vidimo.

Prvo što se može primetiti jesu aluminijumske felne i niskoprofilne gume, dok se kroz felne naziru daleko veće kočnice od onih koje se mogu videti kod običnog i20. Čini se i da je i20 N značajno niži od izvornog modela, a sve ove odlike u skladu sa njegovim tendencijama ka visokim performansama.

Kako su prednji i zadnji deo vozila i dalje maskirani, o njima se ne može reći gotovo ništa. Ipak, očekujemo da i20 N ima i manji prednji spliter, zadnji spojler, veće usisnike za vazduh i možda dvostruki završetak izduvnih cevi.

Na opitnim zimskim testovima u Švedskoj je i Tijeri Nojvil, as iz WRC šampionata, koji u toj seriji vozi za Hyundai. I on je provozao novi i20 N i dao svoje utiske. „Veoma zanimljiv automobil. Izuzetno precizan, odlično upravljanje i veoma interesantan zvuk“, rekao je Nojvil.

Korejci su za sada misteriozni po pitanju pogonske jedinice za i20 N. Iako nema zvaničnih potvrda, veruje se da će ovaj hot heč koristiti 1,6-litarski turbo benzinski motor. Ovaj agregat trebalo bi da isporučuje više od 200 konjskih snaga.

Hyundai je saopštio da će i20 N stići u izložbeno-prodajne salone početkom naredne godine, ali još uvek nemamo tačan datum premijere. Ipak, verujemo da će se i zvanična kompletna prezentacija odigrati u narednim mesecima.

AutoRepublika 

(217)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments