1. Home
  2. Vesti
  3. Aston Martin već nudi ozbiljne popuste za SUV DBX
Aston Martin već nudi ozbiljne popuste za SUV DBX
2

Aston Martin već nudi ozbiljne popuste za SUV DBX

723
2
Podelite sa prijateljima:

Ne baš tako davno, ugledni američki magazin Car & Driver je predstavio detaljnu analizu situacije u Aston Martinu, i tom prilikom najavio da budućnost marke isključivo zavisi od modela DBX. Britanski proizvođač vozila je navodno investirao poslednje rezerve gotovine u razvoj ovog kvazi terenca, a na kraju je ostao „bez dinara“, do te mere da nije bio u stanju da samostalno razvije motor, već je „pozajmio“ onaj iz Mercedesa.

Ali, ako se po jutru dan poznaje, budućnost Aston Martina sigurno neće biti svetla, pošto je kompanija upravo objavila vest da je primorana da snizi cene u velikoj meri. Ova vest se doduše odnosi samo na američko tržište, ali kada je reč o krosoverima, teško da iko kupuje više takvih vozila od „Jenkija“.


Naime, DBX je originalno predstavljen sa cenom od 192.986 dolara, a posle svega nekoliko meseci na tržištu je snižena za čak 13.000 najmanjih zelenih novčanica. Na taj način Aston Martinov model košta gotovo identično kao i Bentley Bentayga uparen sa V8 agregatom, ali nam iz kompanije kažu da ne ciljaju na iste kupce.

Naime, Bentley se fokusira na udobno, luksuzno i tiho krstarenje drumom, dok Aston Martin obećava performanse slične onim koje pružaju egzotični sportisti, uz dodatni prostor za celu porodicu. Barem na papiru, DBX oduševljava, pa tako Mercedesov 4,0-litarski turbobenzinac razvija 542 konjske snage i omogućava maksimalnu brzinu od čak 292 km/h.


Mnogi proizvođači su se tokom prethodnih godina oprobali s terencima, a posebnu pažnju su privukli brendovi koje pamtimo samo po egzotičnim sportistima. Neki od njih, kao što je na primer spomenuti Bentayga, je dobio odlične ocene medija, dok je Lamborghini nedavno proslavio proizvodnju 10.000.. primerka modela Urus.

Ostaje nam da se nadamo da će i DBX krenuti istim putem, jer u protivnom Aston Martin bi ponovo mogao da promeni vlasnika.

AutoRepublika

(723)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
da11

Kakve veze Aston i Mclaren imaju sa VW.

Planetarac

Koliko ste Amerikanizovani da pisete 542ks umesto 550ks ‘nasih’ ? Cak i na astonmartin.com pise 550PS