1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Chevrolet Tahoe za „momke u plavom“
Novi Chevrolet Tahoe za „momke u plavom“
0

Novi Chevrolet Tahoe za „momke u plavom“

320
0
Podelite sa prijateljima:

Prošla su vremena kada je američka policija koristila velike i teške limuzine kao što su Ford Crown Victoria, Chevrolet Caprice i Plymouth Fury. Slično kao i većini populacije, njihovo omiljeno prevozno sredstvo ovih dana su terenci i krosoveri. Prošle godine je dominirao Fordov model Police Interceptor Unility, koji je praktično policijska verzija civilnog krosovera Explorer, a za 2021. godinu će mu se pridružiti i nova generacija modela Chevrolet Tahoe.

Tehnički gledano, ovaj terenac ne nosi Tahoe oznaku već PPV (Police Pursuit Vehicle) i nastavlja dugu tradiciju ponude General Motorsovi terenaca za usluge „momaka u plavom“.

On se ne razlikuje mnogo od civilnog Tahoea, a odlikuje ga bolja zaštita posebno prednjeg dela vozila. Na taj način Chevrolet bi trebalo da pretrpi manju štetu prilikom direktnih udara s drugim automobilima, čime bi barem u teoriji mogao da bude jeftiniji za održavanje na duži period.

Čuveni proizvođač pneumatika Firestone je spremio nove gume za PPV čime bi distanca kočenja bila kraća, a veliku ulogu u tome igraju i Brembo kočnice. PPV je takođe i niži u poređenju sa Tahoeom s ciljem da bude stabilniji tokom brzih jurnjava na autoputevima. Sa mehaničke strane, u ponudi je samo 5,3-litarski V8 motor sa 335 „konja“. Snaga se prenosi na točkove preko desetostepenog automatskog menjača.

Chevrolet već sada evidentira nadudžbe od policije, a prvi primerci će biti isporučeni policijskim stanicama do kraja godine.

AutoRepublika

(320)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments