1. Home
  2. Vesti
  3. Renault nastavlja sa proizvodnjom u Sloveniji, Francuskoj i Španiji
Renault nastavlja sa proizvodnjom u Sloveniji, Francuskoj i Španiji
0

Renault nastavlja sa proizvodnjom u Sloveniji, Francuskoj i Španiji

804
0
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka polako pokreće svoje evropske pogone.

Tako je Renault počeo sa proizvodnjom vozila u fabrici u Sloveniji. Pogon u Novom Mestu inače sklapa model Twingo i Clio, kao i Smartov ForFour. U nekadašnjoj jugoslovenskoj republici na posao se vratilo 1.700 od ukupno 3.200 radnika.

Renault najavljuje da će raditi za početak samo jedna smena, te da će se na dnevno nivou proizvoditi 250 automobila (umesto dosadašnjih 750). Ukoliko sve prođe kako treba, druga smena u fabrici u Sloveniji biće dodata od 11. maja, a nakon toga Francuzi očekuju stabilizaciju proizvodnje.

Slično se odvija i na domaćem terenu. Renault polako pokreće fabrike i u Francuskoj. Najavljuje se početak rada u fabrikama u Flinsu, Kleonu, Le Manu… U Flinsu, gde se proizvodi Renault ZOE i Nissan Micra, na posao bi trebalo da se vrati 2.600 zaposlenih, uprkos velikim protestima radničkih sindikata.

Francuska marka uskoro će prekinuti suspenziju rada i u fabrikama u Španiji. Pogoni u Valjadolidu i Palensiji trebalo bi već sutra da otvore svoje vrata za radnike.

Renault je već pokrenuo proizvodnju motora i menjača na dve lokacije na Pirinejskom poluostrvu. Proizvodni pogoni u Sevilji u Španiji i Aveiru u Portugalu, počeli su sa radom nakon okončanja uskršnjih praznika.

AutoRepublika 

(804)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments