1. Home
  2. Vesti
  3. Potpuni kolaps prodaje novih automobila u Italiji
Potpuni kolaps prodaje novih automobila u Italiji
26

Potpuni kolaps prodaje novih automobila u Italiji

613
26
Podelite sa prijateljima:

Prodajni rezultati za april u Italiji su očekivani i realni. 

U uslovima kada se na severu Italije broje desetine hiljada mrtvih zbog epidemije virusa korona, kome je uopšte do kupovine novog automobila? Uostalom, praktično svi prodajni saloni su zatvoreni zbog mera koje je uvela italijanska vlada, stoga ovakvo stanje tržišta novih automobila na Apeninskom poluostrvu nije nimalo iznenađujuće.

Koliko je kriza duboka najbolje će objasniti brojke. Do 24. aprila je u Italiji prodato 2.073 automobila, s tim da je zvanična „optimistična“ projekcija da bi do kraja meseca ta brojka trebalo da bude blizu 3.000 jedinica. U aprilu 2019. godine u ovoj zemlji prodato je 175.000 novih automobila.

Mediji u Italiji navode da je reč o padu prodaje od 98%. Stručnjaci navode da je u pitanju najgori rezultat u istoriji ove države.

Ipak, može se reći da se vidi svetlo na kraju tunela. Italijanska vlada odobrila je otvaranje izložbeno-prodajnih salona automobila za 4. maj, te se očekuje da će tada polako početi da se uvećava broj prodatih vozila.

U međuvremenu, čelnici automobilske industrije u ovoj mediteranskoj zemlji zahtevaju od vlade da pod hitno pomogne kada je reč o početku proizvodnje, ali i sa drugim merama pomoći, uključujući kreditiranje po povoljnijim uslovima, kao i podsticanje građana na kupovinu novog automobila.

AutoRepublika 

(613)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

26 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Postoji li možda neki brojčani podatak za Srbiju ? Da vidimo kako je to ovde.

xtrimi

Vrlo verovatno nema jer mi i statistka smo u dubokoj svađi. A i čemu to kada to niko ne gleda.
Kontam da nije prodat ni jedan automobil, osim možda ako u prodaju ne navode porudžbine pre krize.
Mi smo (firma) poručili vozilo ali nikakvog abera nemamo ni od lizinga ni od AK . Ni ono profaktura da potvrdimo porudžbinu. doduše rok je bio 120 dana za isporuku vozila.

moron

Ja sam, recimo, poručio u januaru, sa ugovorenim rokom isporuke „07.05.“. Vozilo je ove nedelje fizički „ušlo“ u Srbiju ( ostaje još carinjenje ), tako da deluje da će rok verovatno da bude ispoštovan i u ova totalno naopaka vremena.

Don

a uuu, sad ce moron na pecanje. doso crv. ::D

moron

Da, fizički jeste došao „na Carinu“ … Još da je neko iole normalno vreme, pa i „pomozi Bože“ … Ovako, kako sada jeste, bicikl će još dugo da mi bude dovoljan za sve moje „potrebe“ za prevozom . Ali, proći će i „ovo“ jednom… Valjda … Bem li ga …

s mile

moraćeš da ga provozaš, pa makar za NAŠE potrebe….rewiew by moron,ima da oboriš max br komentara u testu…..

moron

🙂

TNT

8.5. ili 9.5. čekamo prvi test… Jedva čekamo da stigne, skoro kao da ga sami kupujemo 🙂

Don

E, ja kad sam prvi i zadnji put kupovao novo auto, sam sam morao na carinu sredjivati papire jer ako bih čekao uvoznika to bi trajalo dvije sedmice, ovako sam sam u jednom danu obavio.

moron

Ma, da mi svi budemo živi i zdravi ( još barem „par decenija“), a da li će on biti registrovan 15.05. ili 30.05, nevažno je 🙂
A neko „korisničko iskustvo“ će kao i za 500L – posle par godina 🙂 Dok vidim da li je Japanac zaista barem na nivou francuskog i žabarskog „djubra“ 🙂 Bude li takav, ja sam presrećan.

TNT

Pretpostavljam da može registracija preko njihove agencije? Ne bi smelo to toliko da traje.

TNT

Od tebe čekamo da konačno kupiš Đuliju, ne mora nova, pa da podeliš utiske…

moron

TNT,
„Ne bacaju se biseri pred svinje“.
Nije to za mene …

p.s. preko njihove agencije aprilski kupci im čekaju na MUP već duže od 15 dana 🙂

TNT

Onda ništa, nisam znao da je to baš tako loše sa registracijom.

Za Đuliju sam mislio na @Dona, da i njega jednom “Bog pogleda”, pa da i od njega čitamo neku pohvalu za automobil koji poseduje. Ne mora GTA, može i obična.

Don

Kad se razvedem, ako ostane sta para eto djulije…no, ne raduje se prerano.

TNT

Pitam kao mali Perica, ne razumem se preterano u problematiku: ako uzmeš na lizing, zar onda to ne tretiraš kao trošak, a ne kao imovinu za podelu?

BojanNeki

@moron
Imaš na forumu alfista (arcs.org.rs) temu sa mnogo strana postova agonije čekanja nove Đulijete MA 170 TCT Sport (2017) Misano Blue da stigne u Inđiju. Trajalo je samo 5.5 meseci a nije bilo korone, doduše jeste neki FIAT problem.
Za utehu čitanje. 😉

moron

Dešava se i to. Na žalost.

xtrimi

Auuuu ja mislio da je i ovaj rok onako dugačak. Jbg nemam pojma, FORD nam je dao rok od 150 dana sa mogućnošću da bude i kasnije u zavisnosti od rasporeda u fabrici. Tako da nam je ovaj drugi delovao ok.Mada komercijalna vozila valjda tog ima na lageru?
Znači CRV iz Japana plovi 120 dana , zar nisi kupio vozilo sa akcije sa lagera?
Uglavnom stalno sam se pitao kako nema barem prvih utisaka ili nekog mini testa, a ono nije stiglo vozilo.

moron

xtrimi, Ne znam kolliko je tačno plovio iz Japana, ali, CRV se „rodio“ krajem februara, a u luku Kopar je istovaren posle nekih 45 dana. Kako se meni čini, ako ne uzmeš sa lagera, već poručiš Hondu „iz proizvodnje“ (a da je iz Japana), rok isporuke je oko 90-100 (zavisno kada si u toku meseca „izabrao“ vozilo). Sa lagera nisam uzeo, jer sam hteo da bude godina proizvodnje 2020. ( a npr. martovska isporuka iz ove godine je proizvedena krajem decembra prošle). Što se tiče (veličine) „akcije“, sve je to stvar raznih okolnosti (i lagerski ne mora nužno da bude… Pročitaj više »

Don

Februar, velis. Crv se rodi!
Nek je tebi bericetan i da dodje što prije, opran i dezinficiran. Snimaj preuzimanje kod hendlera, kad odeš tamo.

moron

Don,
nisam ni ranije pravio „cirkus“ u istovsnim situacijama, pa ne bih ni ovaj put, tim pre jer trenutno ništa nije normalno. Trenutno mi je najveća sreća ako nisam zatvoren u kući. Dovoljno.

BojanNeki

Prodaja tj verovatno registracija električnih vozila u Italiji porasla u martu 2020.

https://insideevs.com/news/418734/plugin-car-market-italy-march-2020/

moron

Da Bog da stvari išle tim putem, da imaju rast bilo čega. Ali, to je bio mart. Nadji podatke za april (unapred hvala).

BojanNeki

Kad bude izveštaj za april. Inače zatvaranje građana po domovima u Italiji je počelo 9. marta.
Ovo je samo pokazatelj da je udeo „plug-in“ vozila porastao i tamo. I napomenuto je da su u pitanju ranije porudžbine, ali i SUS se naručuje ranije.

BojanNeki

comment image