1. Home
  2. Vesti
  3. Alfa Romeo razmatra električni krosover?
Alfa Romeo razmatra električni krosover?
9

Alfa Romeo razmatra električni krosover?

213
9
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka moraće da ozbiljnije revidira svoju gamu ukoliko želi da izbegne kazne EU u vezi sa flotnom emisijom štetnih gasova. Aktuelno rukovodstvo Alfe vidi kao potencijalno rešenje plasiranje električnog SUV modela.

U ovom trenutku, sasvim je jasno da Alfa Romeo nema kapacitete ni tehnologiju da samostalno uđe u EV segment. Čelnici brenda sa Apeninskog poluostva stoga polažu svoje nade u spajanje FCA i PSA.

Eventualni električni krosover Alfe bio bi postavljen na francusku CMP platformu, koja omogućava korišćenje potpuno električnog pogona. Takav model italijanske marke verovatno bi bio postavljen u B segment čime bi bio „brat“ Peugeotu e-2008.

Francuski EV koristi baterije kapaciteta 50 kWh i raspolaže sa 136 ks. Domet mu je 300 km prema WLTP protokolu. Ovi podaci deluju obećavajuće, no realno je da bi Alfa želela da dobije još koje „grlo“ više kada je reč o snazi, a možda i nešto veću autonomiju kretanja.

Poboljšanja na oba polja sasvim su moguća, a opravdanost plasiranja još jednog električnog krosovera u ovom segmentu FCA-PSA mogli bi da nađu u činjenici da je Alfa ipak premijum brend, odnosno da bi njen model mogao da nosi i višu cenu.

Ovde bi moglo doći do sukoba sa DS-om, jer i on je premijum marka, i takođe ima automobil u ovoj klasi. No, Francuzi su okrenuti udobnosti, dok bi Alfa mogla insistirati na voznoj dinamici, te da se u tome napravi razlika između ponuđenih modela.

Ipak, sve je to za sada u domenu dalekih planova. Prvi sledeći novi model Alfe Romeo trebalo bi da bude Tonale koji smo prvi put videli u konceptualnoj formi pre godinu i po dana. Otada informacije stižu sporadično, a zvanična premijera još uvek nije zakazana.

AutoRepublika 

(213)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

9 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Svi „stari“ proizvođači automobila odavno brinu o proboju i rastu prodaje električnih vozila. Alfa Romeo nije bila među tim kompanijama i u kombinaciji sa lošom poslovnom politikom je skoro pa pokojni brend. Nažalost.

Za to vreme na evropskom kontinentu u doba korone:

comment image

BojanNeki

Tesla model 3 u martu na drugom mestu po broju prodatih automobila. Ne među EV nego svim, da ne bude zabune.

comment image

moron

Bravo za njih …

BojanNeki
Don

Čemu, hibrid i lpg riješe problem. Ako dodje do spajanja, nek naprave i to čudo ali to je samo radi izbjegavanja evropskih kazni, ako Evropa preživi do tada a sve je izglednije da neće pa ništa od njenih glupih, restriktivnih zakona.

moron

Da, hibrid je skroz ok.

BojanNeki

Hibride su trebali da imaju u prodaji bar pre par godina kao prelazno rešenje. Razvijati tako nešto u ovom momentu bi tek bila pogrešna politika koja bi zacementirala fabriku jer dovesti hibrid na tehnološki stadijum Tojote koja Prius razvija 25 godina u kratkom roku je gotovo nemoguće.
Došlo je vreme električnih i tkzv „smart“ automobila.

Don

ma ima fiat to, 500 i ostali modeli, nije problem strpat i rec imamo i mi model, mada manji co2 ispusta lpg, i ta dva modela koja ce se ionako prodavati na razini statisticke pogreske kao i elektro srot, ce smanjiti mogucnost kazne, ionako su u dealu sa teslom. Cilj je izbjeci kaznjavanje EU, a uostalom za fiat EU nije ni vazna, vise prodaju van EU neg u njoj.

Zoca

Verovatno ce je zacementirati,sve nazalost ukazuje na to:kriza u Italiji kao glavnom trzistu ,fuzija sa PSA ,a moguce i preuzimanje ….u najboljem slucaju da vegetira kao Lancia.Surov je ovaj svet.