1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari revidira profitnu prognozu za 2020.
Ferrari revidira profitnu prognozu za 2020.
0

Ferrari revidira profitnu prognozu za 2020.

196
0
Podelite sa prijateljima:

Očekuju milijardu evra dobiti nakon više od 10 hiljada isporuka tokom 2019.

Italijanski proizvođač egzotičnih i sportskih automobila Ferrari je podigao očekivanja u pogledu dobiti koju će komapnija ostvariti tokom aktuelne poslovne godine. Korigovana poslovna dobit tekuće godine bi prema očekivanjima stručnih službi kompanije trebala da se „skrasi“ u rasponu od 950 miliona do milijadu evra.

Do ovog trenutka je dugoročni plan za 2020. godinu već korigovan, tako da predviđa da će pokazatelj EBIT (dobit pre obračuna kamata i poreza) dostići cifru od najmanje 900 miliona evra. Poslovni profit je već zabeležio rast od 11% tokom 2019. godine, pa je tako dostigao sumu od 917 miliona evropskih novčanica, a sve zahvaljujući dobroj prodaji visokoperformantnih vozila.

Vrednost akcija Ferrarija je porasla, dostižući iznos od 155 evra po komadu, na koji način se približila na tik od najviše istorijske vrednosti po kojoj se trgovalao. Na početku prošle godine, ova hartija od vrednosti se mogla na berzi pazariti za samo 90 evra.

Međutim, uprkos visokoj dobiti iz poslovanja, ukupan profit italijanske kompanije je pao za 11% tokom prošle godine i izneo je 699 miliona evra, saopštili su čelnici marke juče u Maranelu. Razlog za prirast poslovne ali pad ukupne dobiti se krije u tome da je Ferrari jedva imao šta da plaća od poreza u pretprošloj godini (zbog poreskih kredita), dok se ogroman iznos poreskih davanja, slio na plaćanje u 2019. godini. Ovo u računovodstvenom smislu ne zvuči uverljivo, ali izveštaji s Apenina tako glase.

Zahvaljujući ovakvom razvoju događaja, izvršni direktor marke, Luis Kamiljeri je podigao očekivanja u pogledu ostvarenog profita za 2020. godinu.

Ferrari je tokom prošle godine isporučio 10.131 vozilo, odnosno za 10% više nego lani, pa su i prihodi porasli na 3,8 milijardi evra, na koji način su Italijani uspeli da ostvare očekivanja optimističkih analitičara.

AutoRepublika

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments