1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai Veloster N (2020.) s novim menjačem i višim maksimalnim obrtnim momentom
Hyundai Veloster N (2020.) s novim menjačem i višim maksimalnim obrtnim momentom
5

Hyundai Veloster N (2020.) s novim menjačem i višim maksimalnim obrtnim momentom

357
5
Podelite sa prijateljima:

Hyundai se nameračio da vozačima novog Velostera N stavi osmeh na lice.

„Šuškalo“ se da bi mogao da dobije veći, 2,5-litarski motor, međutim, to se nije desilo. Ipak, performantna verzija Hyundai Velostera dobija novi menjač za poboljšane performanse.

Reč je o Hyundaijevom N DCT, potpuno novoj osmostepenoj transmisiji s dvostrukom spojnicom, koja debituje upravo u ovom modelu. Reč je o „mokroj“ jedinici, tako da treba očekivati gravitiranje ka isporuci visokog obrtnog momenta.

Zapravo, Velosterov novi menjač je povećao maksimalni obrtni moment s 350 na 380 Nm, dok je motor ostao isti 2,0-litarski turbo s 250 konja, odnosno 275 u Performance paketu.

Po Hyundaiju, povećan obrtni moment je obezbeđen zahvaljujući N Grin Shift (NGS) tehnologiji (zanimljiv naziv), koja isporučuje turbo „overboost“ i maksimalan odziv menjača u periodu od 20 sekundi. Nova transmisija takođe dolazi s N Power Shift (NPS) i N Track Sense Shift (NTS) sistemima koji kontrolišu promene stepena prenosa u zavisnosti od situacije.

Sve ove postavke se mogu kontrolisati preko 8-inčnog ekrana info-zabavnog sistema, koji je uparen s JBL premijum audio uređajem.

Da bi čitav paket bio zaokružen, ovaj Veloster razvijan na Nirburgringu dolazi s opcionim N Light Sports kadicama. Pored toga što je lakša dva kilograma, ova opcija poseduje osvetljeni logo na gornjem delu naslona.

Prodaja u Južnoj Koreji počinje ovog meseca, a zatim će uslediti i na ostalim tržištima.

AutoRepublika

(357)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Čudi me samo da ova Huy kreacija sa nesimeričnim rasporedom vrata nije više zaživela, lično mi je dobra ideja, svakako bolja od SUV kabrioleta….

Bungi

Treća vrata trebalo bi da olakšaju ulazak putnika na zadnju klupu,da istovremeno automobil zadrži formu kupea a da bude još i jeftiniji od modela sa 5 vrata.? Puno zadataka pred samo jednim autom.Tako je nastao Yeloster, automobil sa 2+1+1 zadnja vrata, ukupno 4 a nije sedan.Takvo rješenje je diskutabilno prije svega inžinjerski zbog različite torzione čvrstoće sa desne i lijeve strane.Pitanje forme i estetike dolazi tek poslije bezbijednosti.

moron

Pa, nisu se pretrgli ni sa snagom, a ni sa momentom iz 2,0 turbo motora.

Yankee

Sledece godine bi trebao da stigne novi 2.5 turbo sa 300 ks.

Moee

Focus RS od 2016.g. ima 350 ks iz 2.3l motora 😉