1. Home
  2. Vesti
  3. Kia Cadenza/K7 osvežena po drugi put
Kia Cadenza/K7 osvežena po drugi put
1

Kia Cadenza/K7 osvežena po drugi put

1.14K
1
Podelite sa prijateljima:

Stariji brat modela Kia K5, na nekim tržištima poznat pod imenom Kia Cadenza, već je jednom „provučen“ kroz proces temeljne restilizacije. Sada je veliki sedan, s pogonom na prednje točkove i oko pet metara dužine, ponovo osvežen. Istini za volju, ovoga puta je obim izvršenih modifikacija značajno skromniji.

Ali, opet je posve nesvakidašnje da se moderna limuzina ažurira nakon samo osamnaest meseci provedenih na tržištu u restilizovanom obličju. Sada su stilisti predložili alternativni izgled rešetke hladnjaka, pa umesto „brkova kita“ kako je to na verzijama bližim početku ponude, najskuplje varijante dobijaju neobičnu masku koju krase ćelije, izvedene u obliku ptice raširenih krila.

Ipak, glavne promene su zahvatile prostor u putničkoj kabini, a one su najočiglednije, nasuprot promeni na eksterijeru, kod najpristupačnijih izvođenja Cadenze. Sada i jeftinije varijante poseduju pokretan džojstik, palicu za automatski menjač, a tu je i električna parkirna kočnica, što je nekada bilo rezervisano samo za kupce vozila koji su bili spremni da zavuku ruku dublje u džep.

Bilo je još nekih promena osim navedenih. Na primer, omogućena je porudžbina monitora koji po dijagonali poseduju deset inča, i za putnike na zadnjoj klupi, na koji način se njima nudi doživljaj nalik onome koji je priušten putnicima u super prestižnim limuzinama etabliranih proizvođača.

Kia K7 Premier se od sada može pohvaliti i unapređenim multimedijalnim sistemom s mogućnošću upotrebe glasovnih komandi, na koji način se nadalje mogu aktivirati i uređaj za klimatizaciju, grejana / hlađena sedišta, pa čak i funkcija podizanja i spuštanja prozorskih stakala. Ekran s dijagonalom 12,3 inča je ostao identičan onom koji je i ranije bio u upotrebi.

Naposletku, poboljšana je i zvučna izolacija u zoni kod lukova prednjih točkova, a boljem ugođaju u kontekstu akustičkog komfora, doprinosi i nešto deblje staklo na bočnim prozorima najbližim putnicima na zadnjoj klupi.

Zanimljivo je da je u ovoj restilizaciji K7 ostao bez turbodizela, ali su ostali agregati još uvek dostupni. Tu je četvorocilindarski atmosferski benzinac kojoi poseduje kombinovano ubrizgavanje goriva i 198 konjskih snaga, a pod haubom nekih modifikacija će se naći i V6  3.0 GDI jedinica koja isporučuje 266 konjskih snaga.

Omogućeno je u poručivanje modela s oznakom V6 3.0 LPI. Pokretan je zahvaljujući sagorevanju gasa, a u takvom izdanju, šestocilindraš razvija 235 „konja“. Hibridni pogonski sklop čine atmosferski motor s oznakom 2.4 MPI (159 ks) i 52 konjske snage moćan električni motor. Sve varijante koriste usluge, od strane Hyundaija razvijenog, osmostepenog automatskog menjača.

Korejci, dakle zemljaci privlačne limuzine je već mogu poručiti. Cena modela Kia K7 Premier počinje od 23.600 američkih dolara, dok je za četvorocilindarsko izvođenje osposobljeno za sagorevanje gasa, ponuđena cena 28.700 američkih dolara.

Ne zaboravite, ovo je prilično luksuzna, pet metara duga limuzina, a moguće je kupiti i za sumu koja jedva dostiže cifru od oko dvadeset hiljada evra. Uporedite to sa cenama korejskog kompaktnog hedžbeka (C segment) i probajte da razvijete pretpostavku zašto je Kia kod nas tako skupa.

AutoRepublika

(1143)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Džabe pričati našem svijetu.On kupi Pasata po duplo višoj cijeni od ove Kadenze, kraći za pola metra, neuporedivo manje luksuzan, o kvalitetu neću ni da pričam.