1. Home
  2. Vesti
  3. VW Tiguan ispred Golfa – najprodavaniji globalni model nemačke marke
VW Tiguan ispred Golfa – najprodavaniji globalni model nemačke marke
0

VW Tiguan ispred Golfa – najprodavaniji globalni model nemačke marke

297
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen Tiguan je pretekao Golf, tako da je sada najprodavaniji model nemačke marke na globalnom planu. Osveženje zakazano za 2021.

VW je objavio da je Tiguan krosover trenutno najprodavanije vozilo koje ima u ponudi. Da bi proslavila ovaj rezultat, kompanija je lansirala „tizer“ prikaz dizajnerske teme koja će krasiti Tiguan u 2021.

Nemački proizvođač je proizveo 6.000.000. Tiguan ranije ove godine, nakon inicijalnog lansiranja ovog modela 2007. U toku 12 godina, godišnja proizvodnja popularnog korosvera se povećala za više od sedam puta, od prvobitnih 120.000 2007., pa do 910.926 2019.

Prošle godine, Tiguan je po prvi put nadmašio Golf (778.000 Tiguana je plasirano na globalnom planu u odnosu na 702.000 Golfova). U 2018., VW je prodao 731.000 hedžbek modela, naspram 622.500 krosovera.

Mada Golf ostaje u prvih 15 najprodavanijih modela na globalnom planu, podaci JATO Dynamicsa pokazuju da je potražnja za njim u padu u poslednje četiri godine, kako u Evropi tako i u Kini, a poslednje dve i u SAD. Naravno, glavni razlog je popularizacija SUV/krosovera.

Ipak, VW Golf ostaje istorijski bestseler kompanije u aktuelnoj gami.

Od marta 2019., Volkswagen je zabeležio prodaju od 35 miliona golova od lansiranja 1974. Poređenja radi, nemačka marka je prodala 21,5 miliona „buba“ i 10 miliona Kombija tokom čitavog perioda proizvodnje ova dva modela, koji su naravno ukinuti.

Tiguan za 2021. će biti lansiran u Evropi u toku ove godine. Trebalo bi da usvoji MIB3 info-zabavni sistem po prvi put, koji u Passatu dolazi u formi 8,0-inčnog ili 9,2-inčnog ekrana osetljivog na dodir. Plug-in hibridna verzija je takođe predviđena za evropsko tržište.

AutoRepublika

(297)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments