1. Home
  2. Vesti
  3. Karlosa Tavareza ne brine pad prodaje DS modela, ima dugoročni plan
Karlosa Tavareza ne brine pad prodaje DS modela, ima dugoročni plan
0

Karlosa Tavareza ne brine pad prodaje DS modela, ima dugoročni plan

421
0
Podelite sa prijateljima:

Buduća strategija za DS marku se neće menjati uprkos dramatičnom padu prodaje u 2017. godini, širom sveta, sudeći prema stavovima Karlosa Tavareza.

Tokom prošle godine, DS marka, nastala kao odgovor na nemačke rivale Audi, BMW i Mercedes-Benz, zabeležila je pad prodaje u svakom regionu sveta, što je ishodovalo kumulativnim smanjenjem broja prodatih primeraka sa 85.981 koliko je plasirano u 2016. godini, na svega 52.860 realizovanih “DS lepotana” u 2017.

Najveću stopu pada prodaje, francuska luksuzna marka je zabeležila u Kini i jugoistočnoj Aziji, a ona iznosi 63,1%. Istovremeno, pad prodaje u Indiji i regiji Pacifika iznosi 45,2%, 34,1% u Evropi, 20,8% u regiji Evroazije i 9,6% na Srednjem istoku i Africi.

Jedina regija u kojoj je prodaja bila bolja nego lane, jeste Južna Amerika, gde je prodaja viša za 21,6%. Ipak, u apsolutnim pokazateljima, govorimo o samo 1.304 prodatih vozila.

Međutim, Tavarez insistira je do navedenog pada prodaje došlo, uglavnom kao posledica donetih odluka unutar PSA grupe, koja pored marke DS, polaže prava i Citroën, Opel, Peugeot i Vauxhall. Naime, rukovodstvo grupe je donelo odluku da drastično smanji broj prodatih primeraka u sklopu flotne trgovine, kao i da ukine ili skoro obustavi odobravanje popusta prilikom kupovine. Sa čisto poslovnog aspekta, potpuno racionalno i logično obrazloženje, a donete odluke bi trebalo da se odraze na više preprodajne vrednosti vozila marke DS, kao i na izgradnju i učvršćivanje premijum imidža.

“Ovde pričamo o projektu koji se proteže na tridesetogodišnji period, a imamo još 28 godina do isteka plana, kako bismo realizovali naše ciljeve,” rekao je on. “Kreiranje automobilske marke, na temelju koncepta francuskog luksuza, trajaće izvesno vreme, a zahteva doslednost pravca razmišljanja, koji upravo definišemo”.

“Za 2017. godinu, u planu je bilo da cenovnu politiku postavimo kako treba; da postavimo temelje za snažnije preprodajne vrednosti vozila koje potom olakšavaju utemeljenje luskuzne marke. Sada smo na dobrom putu da cenovna politika izgleda baš onako kako smo zamislili, a novi projekti koji će podržati ovu strategiju su u toku.”

Tavarez je naglasio dobre početne prodajne rezultate novog modela DS7 Crossback, i naveo da je to vesnik i potvrda napretka DS marke.

Zatim je nastavio izlaganje: “Prošle godine, prosečna starost automobile koje smo prodavali je iznosila pet ili šest godina. Sa novim DS 7, mi započinjemo i novi život. Taj automobil je prvo vozilo nastalo kao posledica DS inženjeringa, sa ciljem da to bude premijum četvorotočkaš; poseduje izvanrednu tehnologiju, kvalitet enterijera, dizajn spoljašnosti i još svašta nešto”.

“Kvalitet proizvoda je to što prodaje automobil. Isporuke modela DS 7 su baš onakve kakve smo očekivali da će biti; blizu 4.000 vozila je prodato u prvih par nedelja. Prodavci naših vozila su uzbuđeni, a ovo je tek početak.

Da, prošla godina je bila razočaravajuća što se prodajnih rezultata tiče, ali smo zahvaljujući aktivnostima preduzetim u tom periodu, sada u boljem položaju u smislu ostvarenja dugoročne strategije. Na početku smo putovanja, a svake naredne godine ćemo predstavljati novi model, kako bi napravili brend. Sa doslednošću dolazi i uspeh.”

(421)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments