1. Home
  2. Vesti
  3. Mazda besplatno menja ulje u vozilima američkih „belih mantila“
Mazda besplatno menja ulje u vozilima američkih „belih mantila“
1

Mazda besplatno menja ulje u vozilima američkih „belih mantila“

157
1
Podelite sa prijateljima:

Mazda na Balkanu verovatno neće zdravstvenim radnicima ponuditi besplatnu zamenu ulja tokom pandemije, uprkos tome što je upravo to potez koji su u Americi povukli humani proizovđači iz Hirošime.

Pomenuta inicijativa će kompaniju, prema procenama, koštati oko 5 miliona američkih dolara. Ponuda ostaje na snazi sve do 4. maja i važi na teritoriji cele Amerike. Ono što daje poseban šmek ovoj vesti jeste činjenica da se od medicinskog osoblja, kako bi se kvalifikovalo za poklon, ne zahteva čak ni posedovanje Mazde.

Naime, iz kompanije saopštavaju da su u posedu odgovarajućih motornih ulja i filtera za vozila većine proizvođača i modela.

Akcija, iako u osnovi predivna, ispostavlja se mačem s dve oštrice. Naime, novinari specijalizovanih medija, konkretno iz redakcije onlajn izdanja CarAdvice (odakle smo i preuzeli glavninu vesti), su kontaktirali nadležne u firmi Mazda Australia, s upitom hoće li akcija važiti i u njihovoj zemlji.

“U ovom trenutnu nemamo nikakvih planova u tom smeru,” odgovorio je portparol Mazde u zemlji kengura.

Tako je američka Mazda napravila pun pogodak na tom tržištu, uz dodatni ceh zadavanja muka svojim kompanijskim kolegama sa drugih tržišta. Pored toga, u američkoj diviziji Mazde navode da neki modeli ipak neće moći biti servisirani, navodeći da misle na određene egzotične i klasične modele, odnosno na one sa veoma specifičnim potrebama, kao i one čije potrebe za motornim uljem prevazilaze količinu od 7,57 litara.

Nedavno smo pisali o humanim akcijama Honde i Toyote na matičnom tržištu, dok su se lepe reči, vesti mogle pročitati i o plemenitosti drugih proizvođača, poput Škode koja donira 100 vozila češkom zdravstvenom sistemu, Volkswagena i Kije (375 hiljada evra slovačkim institucijama).

AutoRepublika

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Luka

Po zvanicnom tarifniku dostupnom na sajtu socijalne zastite, svaki lekar u Francuskoj koji participira dobrovoljno programu celodnevnih vakcinacija, prima tacno 1.200€ neto DNEVNICU. Takodje medicinske sestre koje ucestvuju u istom programu imaju tacno 400€ neto dnevnicu. Sa ovakvim nivoima zarada, Kovid je njima nenadani sveti Graal u svemu, tako da sto se tice svih ostalih privilegija preko toga, da im ne bude malo mnogo ?