1. Home
  2. Vesti
  3. Renault bi mogao da zameni Megane električnim modelom
Renault bi mogao da zameni Megane električnim modelom
10

Renault bi mogao da zameni Megane električnim modelom

265
10
Podelite sa prijateljima:

Vlasnici Meganea RS uživajte u svom ljubimcu, jer postoje šanse da Renault neće lansirati njegovu sledeću generaciju.

Da biste napravili RS, najpre morate imate regularni Megane. Naravno, reč je o popularnom hedžbeku optimalnih kvaliteta, što u prevodu znači da ga krasi solidan kvalitet izrade, dobra ekonomičnost i prihvatljiva cena. Međutim, iz nekog razloga, kupci nisu zaljubljeni u aktuelnu generaciju.

Četvrta iteracija je trenutno na sredini svog životnog ciklusa, što znači da je u međuvremenu stečeno bogato nasleđe. Međutim, prodaja iznosi manje od polovine one od pre deset godina.

Ne radi se o tome da Renault ne zna svoj posao. Clio je među najprodavanijim modelima u Evropi, ali krosoveri neumoljivo zauzimaju automobilski ekosistem svojim agresivnim nastupom, dok se u isto vreme Meganeovi glavni konkurenti, Golf i Focus, kotiraju odlično.

Šef Renaulta, Lorens van den Aker, rekao je da bi moglo da se desi da Megane ne bude dalje razvijan, što bi omogućilo da se predviđeni budžet preusmeri na električna vozila.

„Neminovno, čim budemo počeli da dodajemo električne modele portfoliju, neka druga vozila će morati da budu ukinuta, jer jednostavno ne možemo sebi priuštiti da ih u isto vreme i dalje razvijamo“, objasnio je on. „Megane je u segmentu koji je pod sve većim pritiskom. Morate novac uložiti gde postoji izvesna tržišna budućnost.“

Francuski predstavnik iz C segmenta je upravo prošao kroz restilizaciju, koja bi trebalo da traje do 2023.

Zajedno s Nissanom, Renault je jedan od prvih proizvođača koji su na masovno tržište plasirali električne modele. Međutim, ukoliko ne bude delovala brzo, kompanija bi mogla da izgubi korak s Volkswagenom, koji ulaže ogromna sredstva u MEB platformu.

AutoRepublika

(265)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Neverovatno mi zvuči ideja da megane bude „sahranjen“ na kraju tržišnog života sadašnje generacije.

s mile

ma to su samo Novinarske patke, C segment se kupuje, prepuni su SUVova- Reno, Megan se ne prodaje nešto puno, ali ugasiti ga… neko jedva čeka da popuni prazninu….

Sova

Ne može biti novinarska patka nešto što je rekao čovek iz renoa…

Peki

Hmmm, nisam siguran, nedavno sam procitao nesto slicno i dolazi upravo od Renaulta. Vec danas novi Captur moze da preuzme ulogu Megana, iako kraci posseduje slican unutrasnji prostor i identicne agregate. Mozda samo preskoce jednu generaciju, dajuci akcenat na nekakvim Crossover hibridima…

moron

Peki,
ne nude isto. Jedan TCE 100 sa 6MT, drugi 5 MT.
Jedan pozadi ne nudi doboše, a drugi pozadi ne nudi diskove.
I tako …

Peki

To su samo „detalji“, trenutno ih Renault namerno distancira da jedan drugom nebi bili konkurencija (Megan je teoretski prestizniji). Sutra, ukoliko odluce da ne nastave s Meganom, lako je obogatiti opremu Captura i ubaciti perfomantnije agregate. No ima ovaj Megan pred sobom jos par godina zivota, koliko znam hibridna vezrzija PHEV je predviden do leta, plus laka restilizacija. Navodno isti je princip kao kod Captura, pored benzinskog 1.6/91 ks ima jos dva elektricna agregata, uz ukupni obrtni moment od 300 Nm. Snazniji elektricni motor razvija 49 KW/66 ks i moze samostalno da pokrece vozilo, dok je drugi slabiji i sluzi… Pročitaj više »

moron

Peki
Izvini, trudim se, ali, nikako da zapamtim sve te skraćenice, to je običan hibrid ili plug-in?

Peki

I meni deluje nestvarno ideja da ukinu Megan, ali Nissan je uradio upravo to pre desetak godina kada je lansirao prvu generaciju Qashqai. Bila je to valjda Almera, dugo godina nisu imali predstavnika u C segment. Posle je dosao Pulsar ali se i on „ukakio“. Bice da strateski parneri imaju istu strategiju… U meduvremenu ocekujem lako restilizovani hibridni Megan.

moron

Kad se očekuje Megan FL ?

Renault Terminator

Captur,Kadjar,Koleos..i koji jos ne SUV,crossover…dodjose glave Meganeu.
Ja mislim da ga nece ugasiti.